Lediga jobb

Professor i Miljövetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Arbetsuppgifter:

Avdelningen för miljövetenskap vid Högskolan i Gävle söker en professor i miljövetenskap.
I anställningen ingår huvudsakligen forskning inom miljövetenskap med inriktning mot frågor rörande naturresurshållning och resiliens. Utöver det kommer en stor del av arbetsuppgifterna vara att söka externa medel kopplat till ämnet miljövetenskap för att ytterligare utveckla ämnesgruppen som är i en expanderade fas. I anställningen ingår även undervisning i naturresursförvaltning, social-ekologiska system samt handledning inom ämnet miljövetenskap. Handledning avser alla utbildningsnivåer från kandidat till forskarnivå.

I tjänsten kommer du också att vara en av tre nod-ledare för forskarskolan Future-proof cities där uppgiften är att samordna tre högskolor/universitet samt de företag som är kopplade till forskarskolan.

Anställningen är tillsvidare med en omfattning av 50 %. Tjänstestället är Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som professor ska den sökande ha visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet. För att bli anställd som professor ska den sökande:

- Haft en vetenskaplig produktion av hög kvalitet som i kvantitativ mening väsentligt överstiger kraven för docentur. Som riktvärde bör den vetenskapliga produktionen överstiga arbetsinsatsen motsvarande tre doktorsavhandlingar i det forskningsområde som tjänsten avser.

- Publicerat forskningsresultat inom problemområden utöver det som kvalificerade för doktorsexamen, alternativt genomfört en avsevärd breddning med avseende på metod och teori utöver det som kvalificerade för doktorsexamen.

- Varit huvudansvarig för ansökan och i konkurrens sökt och erhållit forskningsmedel från externa nationella och/eller internationella anslagsgivare.

- Handlett minst en doktorand hela vägen från antagning till doktorsexamen och i praktiken fungerat som doktorandens huvudhandledare.

- Uppvisat akademiskt ledarskap i forskningsverksamheter och i pedagogiska verksamheter samt arbetat motsvarande minst 2 år heltid med undervisningsuppdrag och visar omfattande erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.

- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

- Genomgått forskarhandledarutbildning.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god kunskap inom ämnet miljövetenskap eller motsvarande. Ett krav för anställningen är dokumenterad kunskap om naturresursförvaltning och social-ekologiska system.

Undervisningen sker på svenska, därför är det ett krav att den sökande behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Särskilt meriterande är dokumenterad expertis om samhällsinstitutioners roll för att skapa och upprätthålla ekosystemtjänster i städer.Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-10-20

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/349

Upplysningar lämnas av:

Andreas Haga
Biträdande avdelningschef
Telefon: 073-9430138
E-post: andreas.haga@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)