Lediga jobb

Biträdande universitetslektor i industriell ekonomi

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

I anställningen som biträdande lektor i industriell ekonomi ingår forskning och undervisning inom området industriell ekonomi där forskningen utgör den största delen. I anställningen ingår även att vara handledare, kursansvarig och examinator för studenter som läser på ingenjörs- och kandidatprogrammet inom industriell ekonomi samt magisterprogrammet. Totalt cirka 90 studenter per år. Exempel på kurser är Supply Chain Management and Logistics, Distributionslogistik och Strategies and principles for effective logistics.

Anställningen är en visstidsanställning med omfattningen 100 %. Arbetsstället är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som biträdande universitetslektor ska den sökande ha avlagt doktorsexamen eller ha motsvarande vetenskaplig kompetens inom ämnet industriell ekonomi eller motsvarande. Därutöver ska den sökande ha fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 5 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Om formell högskolepedagogisk kompetens saknas ska den sökande uppnått kravet inom ett år efter anställningens påbörjande.

Den sökande ska kunna uppvisa dokumenterad forsknings- och undervisningserfarenhet inom industriell ekonomi. Den sökande bör även ha en bred kompetens inom industriell ekonomi på en grundläggande nivå med särskild inriktning mot logistik och supply chain management.

Främst bör den komma i fråga för anställning som har avlagt doktorsexamen eller nått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt doktorsexamen mer än fem år tidigare än ansökningstidens utgång kan komma ifråga om det finns särskilda skäl.

Vidare krävs goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska respektive engelska.

Det bedöms som särskilt meriterande om den sökande har erfarenhet av högre utbildning i Sverige. Vid anställningen kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet. Vid bedömningen är vitsordad samarbetsförmåga meriterande, särskilt för samarbete inom forskargruppen.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-12-02

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-Stöd 2020/588

Upplysningar lämnas av:

Jakob Nobuoka
Avdelningschef
E-post: jakob.nobuoka@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)