Lediga jobb

Universitetsadjunkt i lantmäteriteknik

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår att bedriva undervisning och handledning på grundnivå och avancerad nivå inom ämnesområdet lantmäteriteknik ur ett brett perspektiv. Vidare ingår administrativa uppdrag, samverkan (regional, nationell och internationell), kursansvar och aktiv medverkan inom lärarlaget till att utveckla ämnesområdet och utbildningarna.

Kvalifikationer:

Behörig att anställas som universitetsadjunkt vid Högskolan i Gävle är den som har avlagt examen från grundläggande högskoleutbildning inom lantmäteriteknik eller motsvarande samt visat pedagogisk skicklighet (Se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle). Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

I första hand bedöms den sökandes kunskaper och erfarenheter och förmåga att undervisa inom lantmäteriteknik inom olika tillämpningsområden, såsom fastighetsbildningsteknik, fastighetssystem (nationell och internationellt), mätningsteknik, beräkningsmetoder, geografisk informationsteknik, kartografi och CAD, samt 3D-visualisering. En civilingenjörsexamen inom ämnesområdet är en stark indikation för denna bedömningsgrund. I andra hand bedöms administrativ skicklighet och erfarenheter av ledarskap, utvecklingsarbete och arbete i internationella miljöer.

God samarbetsförmåga är ett krav. Språkkunskaper utöver kravet på svenska och engelska är meriterande.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-07-17

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/491

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Avdelningschef
Mobiltelefon: 070-191 45 25
Telefon: 026-64 87 72
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)