Lediga jobb

Universitetsadjunkt i företagsekonomi

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 70 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet. Utbildning bedrivs huvudsakligen kopplat till Ekonomprogrammet 180 hp (campus och distans), Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Rättsvetenskapligt kandidatprogram (180 hp) samt två magisterprogram i företagsekonomi. Forskningen koncentreras kring forskningstemat Hållbara affärsrelationer (HAR). Vi söker nu en universitetsadjunkt i företagsekonomi.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna består av undervisning, kursansvar, handledning och examination inom företagsekonomi. Undervisningen är förlagd både på campus och distans samt bedrivs både enskilt och tillsammans med andra lärare. Deltagande i avdelningens och ämnets gemensamma utvecklingsarbeten liksom samverkan med det omgivande samhället utgör därutöver en viktig del av anställningen. Vidare ingår arbete med tjänsteplanering samt med administrativt arbete med uppdragsutbildning.

Hög grad av närvaro på arbetsplatsen förväntas.

Kvalifikationer:

Behörig att anställas som universitetsadjunkt i företagsekonomi vid Högskolan i Gävle är den som har avlagt kandidatexamen i företagsekonomi samt visat pedagogisk erfarenhet och skicklighet (se högskoleförordningen kapitel 4 § 4). Se även Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle.

Vid urvalet beaktas vidare följande i nämnd ordning:
- Tidigare undervisningserfarenhet på högskolenivå.
- Ämnesmässig bredd inom företagsekonomi och fältet organisation och ledarskap.
- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande, utvärdering och utveckling av utbildning.
- Erfarenhet av arbete med tjänsteplanering och användandet av Retendo som planeringsverktyg.
- Erfarenhet av administrativt arbete med uppdragsutbildning.

Då undervisningen förväntas ske dels på svenska, dels på engelska, är goda kunskaper i det svenska respektive det engelska språket en förutsättning för anställningen.

I första hand bedöms pedagogisk och vetenskaplig skicklighet inom fältet organisation och ledarskap.

Dessutom bedöms samarbetsförmåga och förmåga till flexibelt arbetssätt samt administrativ skicklighet med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter. Stor vikt kommer, utifrån punkterna ovan, att läggas vid bedömd personlig lämplighet samt möjlighet att snabbt kunna fungera i den tänkta rollen.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-04-10

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/212

Upplysningar lämnas av:

Jaana Kurvinen
Avdelningschef
Telefon: 070-180 70 43
E-post: jaana.kurvinen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)