Lediga jobb

Vikarierande lektor i miljövetenskap med inriktning miljöpsykologi

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen Byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap vid Högskolan i Gävle söker en vikarierande Högskolelektor i miljövetenskap med inriktning miljöpsykologi.

Arbetsuppgifter:

I rollen som vikarierade lektor inom miljöpsykologi kommer arbetsuppgifterna innebära undervisning på nationella och internationella program. Tillsammans med ämnesgruppen bidrar du till ett kontinuerligt utvecklingsarbete av utbildningsprogrammen på avdelningen. Ytterligare arbetsuppgifter i tjänsten består av forskning kopplat till perception, produktupplevelse, produktmärkning och beslutsfattande. Du förväntas i din roll även delta i ansökningar om externa forskningsmedel.

Omfattningen är på 100% med till huvudsak undervisning. Anställning omgående. Tjänsten är förlagd i Gävle. Möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer:

Behörig är den som avlagt doktorsexamen inom ämnet miljöpsykologi eller annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig. Ett krav för anställningen är kunskap inom miljöpsykologi med inriktning mot perception- och socialpsykologi, produktupplevelse, bias, beslutsfattning samt materialforskning och materialdriven design.

Du ska med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt medverka i undervisning på nationella och internationella utbildningsprogram. Utöver det ska du också ha visat såväl vetenskaplig som dokumenterad pedagogisk skicklighet.

Meriterande är erfarenhet av ansökningar om externfinansierade medel, projektledning samt genomförande.

Vid bedömning värderas både pedagogisk- och vetenskaplig skicklighet. Vid bedömningen läggs stor vikt på personliga egenskaper som samarbetsförmåga, uthållighet samt möjlighet till närvaro på arbetsplatsen.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Anställningen är ett vikariat med start snarast möjligt.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-06-15

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/111

Upplysningar lämnas av:

Andreas Haga
Biträdande avdelningschef
Telefon: 073-9430138
E-post: andreas.haga@hig.se

Facklig(a) företrädare
Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)