Lediga jobb

Biträdande universitetslektor i elektronik

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Högskolan i Gävle söker nu en biträdande universitetslektor i elektronik. I anställningen ingår undervisning och forskning inom området elektroteknik. Därtill förväntas de sökande bidra till kurs- och programutveckling på grundläggande, avancerad, och forskarnivå, samt handledning och examination av examensarbeten. Handledning av doktorander inom forskarutbildning inom elektroteknik kan bli aktuellt framgent. Ämnesgruppen driver också forskningsprojekt tillsammans med externa parter, varför denna typ av samproducerad forskning också kan bli en arbetsuppgift. Anställningen är på heltid och avser tidsbegränsad anställning i max 4 år, med tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som biträdande universitetslektor ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt doktorsexamen inom elektronik eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. Vidare krävs fullgjord högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 5 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Främst kommer sökande i fråga som avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång.

Vidare krävs goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska respektive engelska.

Det är meriterande med goda vitsord från undervisning inom elektroteknik på högskola och/eller universitet. Det är också meriterande med erfarenhet av arbete i forskningsprojekt med eller utan externa parter. Stor vikt läggs vid personens samarbetsförmåga. Forskningen bör vara publicerad i internationella och/eller nationella vetenskapliga tidskrifter med peer-review inom ämnesområdet.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-10-26

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/571

Upplysningar lämnas av:

Magnus Isaksson
Avdelningschef
Telefon: 026 - 64 82 49
E-post: min@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)