Universitetsadjunkt i byggnadsteknik

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan i Gävle har cirka 17 000 studenter och erbjuder mer än 50
utbildningsprogram på grundnivå och avancerad nivå. 750 kurser erbjuds inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap
samt teknik.

Antalet anställda är cirka 700. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 ansvariga för administrationen. Oavsett våra arbetsuppgifter är det två saker som förenar oss: Att utbilda, stödja och vägleda våra studenter under deras studietid och arbeta för universitetets forskning för att gynna samhället.

Arbetsuppgifter:

Akademin för teknik och miljö söker en universitetsadjunkt i byggnadsteknik. I anställningen ingår i första hand undervisning samt kursansvar inom ämnet byggnadsteknik, med särskild inriktning mot byggnadskonstruktion inom byggnadsingenjörsprogrammet. Därtill förväntas den sökande bidra till kursutveckling på grundläggande nivå, samt handledning och examination av examensarbeten.

Eftersom byggnadskonstruktionskurserna inte motsvarar en heltidstjänst förväntas den sökande även kunna undervisa i andra områden inom ämnet byggnadsteknik exempelvis byggnadsmaterial, husbyggnadsteknik, byggprocessen - projektering – produktion och byggbestämmelser, CAD, BIM, byggnadsakustik och brand.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs masterexamen inom ämnet byggnadsteknik eller motsvarande. Därutöver krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet, se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Bedömningen görs i första hand med avseende på vetenskaplig skicklighet inom området Byggnadsteknik och pedagogisk kompetens. Erfarenhet av yrkesverksamhet inom byggbranschen i byggnadskonstruktion är meriterande. Meriterande är också kunskaper inom FEM, CAD eller BIM. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 13 augusti 2017 märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/362.

Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt övriga handlingar som du önskar åberopa. Handlingarna skickas till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle eller via e-post till registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/362

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)