Lediga jobb

Universitetsadjunkt i nationalekonomi

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 70 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet. Utbildning bedrivs huvudsakligen kopplat till Ekonomprogrammet 180 hp (campus och distans), Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Rättsvetenskapligt kandidatprogram (180 hp) samt två magisterprogram i företagsekonomi. Masterexamensrätt liksom forskarexamensrätt i företagsekonomi planeras. Forskningen koncentreras kring forskningstemat Hållbara Affärsrelationer (HAR). Vi söker nu en Universitetsadjunkt i nationalekonomi.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning, kursansvar, handledning och examination inom nationalekonomi. Undervisningen bedrivs i dagsläget på svenska både enskilt och tillsammans med andra lärare samt är förlagd till campus och distans. Deltagande i avdelningens och ämnets gemensamma utvecklingsarbeten liksom samverkan med det omgivande samhället utgör därutöver en viktig del av anställningen.

Hög grad av närvaro på arbetsplatsen förväntas.

Kvalifikationer:

Behörig att anställas som universitetsadjunkt i nationalekonomi vid Högskolan i Gävle är den som har avlagt kandidatexamen i nationalekonomi samt visat pedagogisk erfarenhet och skicklighet (se högskoleförordningen kapitel 4, § 4). Se även Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vidare beaktas i nämnd ordning:
- Kunskapsdjup inom makroekonomi.
- Erfarenhet av undervisning inom nationalekonomi på högskolenivå.
- Kunskapsbredd inom nationalekonomi och dess tillämpliga undervisnings- och forskningsmetoder.

Dessutom bedöms samarbetsförmåga och förmåga till ett flexibelt arbetssätt samt administrativ skicklighet med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer vid den sammanvägda bedömningen att läggas på att välja den som befinns mest lämpad för den aktuella lärarrollen.

Meriterande är avlagd doktorsexamen inom nationalekonomi eller hälsoekonomi.

Övrigt:

Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.
Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 1 januari 2020. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-10-15

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/584

Upplysningar lämnas av:

Jaana Kurvinen
Avdelningschef
Telefon: 070-180 70 43
E-post: jaana.kurvinen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)