Lediga jobb

Doktorand med inriktning mot 3D databehandling och visualisering

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Högskolan i Gävle söker en doktorand inom geospatial informationsvetenskap med fokus på 3D databehandling. Anställningen är kopplad till ett forskningsprojekt om företagsinnovationer baserade på rumsliga (3D) data. Anställningen omfattar forskning och utbildning inom området.

Anställningen avser forskning och utbildning med inriktning på geografisk positionering, 3D digitalisering, och främst 3D visualisering. Forskningen bygger på utveckling av nya och optimerade algoritmer inom ovan nämnda delområden av 3D databehandling, samt tekniska valideringsstudier. Målet år att utveckla kunskapen om 3D digitalisering och hur den kan skapa innovativa produkter eller arbetsprocesser inom företag.

Arbetsuppgifterna inkluderar viss undervisning och delaktighet i workshops riktade mot företag. Även vissa administrativa arbetsuppgifter förekommer.

Anställningen omfattar heltid upp till fem år och arbetsplatsen är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställning som doktorand krävs en masterexamen eller civilingenjörsexamen inom ett tekniskt ämne som bedöms relevant för 3D databehandling eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Anställningen kräver en väl utvecklad förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som forskarstuderande ska du även kunna diskutera och förklara forskningen för personer som inte är verksamma inom det egna ämnet. Vid tillsättningen ska avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig en utbildning på
forskarnivå.

För anställningen krävs kunskaper och färdigheter relevanta för avhandlingsarbetet t.ex. inom algoritmutveckling, geometriska algoritmer, positioneringsteknik, eller datorgrafik/visualisering.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-03

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/288

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Head of department
Telefon: 026-64 87 72, 070-1914525
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Stefan Seipel
Professor
Telefon: 026-648563
E-post: stefan.seipel@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)