Forskningsassistent inom arbetshälsovetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan läger tonvikt på vad framtiden behöver – en hållbar samhällsutveckling som värnar den miljö människor finns i både på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är hälsofrämjande arbetsliv samt byggd miljö. Högskolan erbjuder mer än 50 olika utbildningsprogram och cirka 400 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 17 000. På Högskolan arbetar 700 personer – 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

Vid Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap finns tre utbildningsprogram: utbildningsprogrammet folkhälsostrateg för hållbar utveckling samt masters- och forskarutbildningsprogram i arbetshälsovetenskap. Därtill finns kurssamverkan med Mittuniversitetet kring masterprogram i hälsovetenskap samt fristående kurser och uppdragsutbildningar.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en forskningsassistent att ingå i forskningsprojektet ”Implementering av aktivitetsbaserade kontor: processen och resultatet” som genomförs i samarbete med Trafikverket.

Syftet med projektet är att dokumentera förändringsprocessen vid byte från traditionella kontor till aktivitetsbaserade kontor, och att undersöka hur olika delar av implementeringen påverkar medarbetarnas trivsel, välbefinnande och produktivitet i kontorsmiljön.

Forskningsassistentens arbete kommer bl.a. att inriktas mot att genomföra datainsamling med intervjuer och enkäter, samt att analysera och sammanställa resultaten.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs kandidatexamen inom pedagogik samt dokumenterad god förmåga att självständigt planera, administrera och genomföra datainsamling. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är kunskap om hälsoaspekter inom arbetslivet. Särskilt meriterande är erfarenhet från arbetshälsovetenskapliga forskningsstudier samt dokumenterad förmåga att sammanställa kvantitativa och kvalitativa resultat.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 20 oktober 2017, märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/614.

Skicka din ansökan via e-post till registrator@hig.se eller till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 GÄVLE.

Anställningen är under ett år med möjlighet till förlängning, till en omfattning av 50 %. Tillträde 1 januari eller enligt överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle.

Ansökan ska åtföljas av styrkt meritsammanställning samt övriga handlingar du önskar åberopa.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.
Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-20

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/614

Upplysningar lämnas av:

Åsa Vidman
Avdelningschef, avd Arbets- och folkhälsovetenskap
Telefon: 026-64 88 34
E-post: asa.vidman@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)