Lediga jobb

Universitetslektorer i omvårdnad

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Högskolan i Gävle beviljades våren 2012 forskarexamensrätt inom forskningsområdet Hälsofrämjande arbetsliv, med tre inrättade forskarexamensämnen; arbetshälsovetenskap (2011), socialt arbete (2014) och vårdvetenskap (2017). Avdelningen för vårdvetenskap arbetar för att stärka såväl forskning inom vårdvetenskap som forskning inom forskarexamensrätten. Högskolan befinner sig också i ett skede med satsning på såväl utbildning som forskning med tvärvetenskaplig ansats där Högskolan identifierat fyra strategiska forskningsområden; Innovativt lärande, Hälsofrämjande arbete, Hållbar stadsutveckling samt Intelligent industri. Avdelningen ger idag kurser i omvårdnad och medicinsk vetenskap inom sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogram samt som fristående kurser på grund- och avancerad nivå. Därutöver bedriver avdelningen i samarbete med ett universitet i Lishui en sjuksköterskeutbildning i Kina. Avdelningen söker nu universitetslektorer i omvårdnad som vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Högskolan i Gävle, Akademin för hälsa och arbetsliv, avdelningen för vårdvetenskap söker tre universitetslektorer i omvårdnad.

Anställningarna är tillsvidare med omfattning heltid och med tillträde efter överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle.

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår kursansvar, undervisning, seminarieverksamhet, handledning och examination på grund- och avancerad nivå inom sjuksköterskeprogrammet, och specialistsjuksköterskeprogrammen, samt fristående kurser avseende omvårdnad och vårdvetenskap. Därutöver ingår administrativt arbete och medverkan i ämnesgruppens utveckling, samverkan med det omgivande samhället och internationalisering samt att bedriva forskning. Undervisning på engelska kan komma att ingå.

Kvalifikationer:

För anställningarna krävs doktorsexamen i vårdvetenskap eller motsvarande relevant vetenskaplig kompetens med hänsyn till anställningen och de arbetsuppgifter som ska ingå i den. Vidare krävs visad pedagogisk skicklighet där dokumentationen av de pedagogiska meriterna ska ha en sådan omfattning att en kvalitativ bedömning kan göras, se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle Dnr HIG-STYR 2014/137.

Vid tillsättningen ägnas lika stor omsorg åt bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Det är, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, särskilt meriterande att den sökande kan visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska samt uppvisa vitsordat god samarbets- och initiativförmåga. Vidare är det särskilt meriterande med sjuksköterskeexamen. Därutöver är specialistsjuksköterskeexamen med någon av inriktningarna anestesisjukvård, intensivvård, vård av äldre eller distriktssköterska särskilt meriterande samt väl vitsordad erfarenhet av undervisning på högskolenivå. Meriterande är även dokumenterad undervisningserfarenhet av kursutveckling, kursansvar, handledning och examination inom undervisningsområdet.

Meriterande är också egna forskningsnätverk inom området samt erfarenhet av egen forskning. Därutöver bedöms graden av administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast 22 maj 2019. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 3

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-22

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/175

Upplysningar lämnas av:

Anne-Sofie Hiswåls
Avd chef Avdelningen för vårdvetenskap
Telefon: 026-64 50 96
E-post: anne-sofie.hiswals@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)