Lediga jobb

Post doc i miljöteknik och resurseffektivitet

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Miljöteknik bygger kapacitet för att stärka förmågan inom området cirkulär ekonomi. Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap erbjuder nu en post doc-tjänst (motsvarande forskarassistent) för 1 + 1 år inom området resurseffektivitet.

För mer information: https://www.hig.se/

Arbetsuppgifter:

Du kommer delvis att arbeta i ett projekt som innebär internationellt samarbete med forskare, lärare, studenter och företag genom att utveckla läromedel i resurseffektivitet och cirkulära affärsmodeller samt genomföra gemensamt innovativt samarbete mellan företag och högre utbildning för att säkerställa bättre matchning av arbetsmöjligheter inom hållbart näringsliv. Du kommer också att arbeta i ett regionalt projekt i samarbete med andra forskare som syftar till hållbart värdeskapande genom cirkulära affärsmodeller. Du kommer att vara inblandad i datainsamling, materialflödesplanering och visualisering, litteraturöversikter och delta i att skriva vetenskapliga artiklar.

Kvalifikationer:

Du har doktorsexamen i miljöteknik eller liknande. Erfarenhet av forskning inom avfallshantering, resurseffektivitet, LCA, industriell symbios, modellering och visualisering och god kunskap om be-greppen cirkulär ekonomi är högt värderade, såväl som god muntlig och skriftlig kommunikations-förmåga på engelska.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti 2019.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-23

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/403

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Head of department
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Ola Eriksson
Professor in Sustainable Engineering
E-post: ola.eriksson@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)