Universitetsadjunkt i statistik

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder ett femtiotal utbildningsprogram och cirka 400 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 16 000.

Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: ambitionen att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt viljan att verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta.

Akademin för teknik och miljö, Avdelningen för elektronik, matematik och naturvetenskap söker två universitetsadjunkter i statistik. Hos oss arbetar ca 50 personer inom ämnena elektronik, matematik, fysik och statistik, med huvudsakligen anställda professorer, lektorer, adjunkter och doktorander. Statistik är, vid Högskolan i Gävle, ett relativt litet ämne med stor potential.

Arbetsuppgifter:

I anställningen som universitetsadjunkt ingår kursutveckling och undervisning på grundnivå, handledning av examensarbeten och uppsatser inom ämnesområdet statistik. Undervisning kommer att ske på campuskurser och distanskurser. Viss undervisning på grundläggande nivå inom matematik, t.ex. räkneövningar kan förekomma. Vid behov medverka i uppdragsutbildning samt bidra till utveckling av statistikämnet vid Högskolan i Gävle.

Anställningen är ett vikariat på 100 % under ett års tid med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer:

Behörig att anställas som universitetsadjunkt i statistik är den som avlagt magisterexamen i statistik, matematisk statistik, matematik eller motsvarande.

Den som anställs förutsätts fungera väl i sammanhang där samarbetsförmåga och flexibilitet är av stor betydelse. Dokumenterad pedagogisk skicklighet är meriterande. Vana av utredningar och undersökningar av statistisk karaktär är meriterande. Erfarenhet av undervisning på högskolenivå, speciellt statistik, är meriterande. Akademiska studier inom till exempel ingenjörsvetenskap, medicin eller ekonomi är meriterande, liksom erfarenhet av distansundervisning och utveckling av undervisningsmaterial.

Med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter krävs goda språkkunskaper i tal och skrift i svenska.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 15 december 2018 märkt med ref nr HIG-STÖD 2018/703.

Handlingarna skickas till registrator@hig.se, eller till; Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-12-15

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/703

Upplysningar lämnas av:

Magnus Isaksson
Head of Department
Telefon: +46(0)26648249
E-post: min@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)