Lediga jobb

Universitetslektor i engelska

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Vid Avdelningen för humaniora finns ämnena engelska, genusvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, religionsvetenskap och svenska. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och olika program på grundnivå och avancerad nivå och utgör en integrerad del av Högskolans lärarutbildningar. Vid avdelningen bedrivs även forskning inom de olika ämnena. Avdelningen för humaniora har ca 50 medarbetare.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av planering, undervisning, examination och handledning inom ämnet engelska med inriktning mot litteratur, särskilt brittisk litteratur, på grundnivå och avancerad nivå. Undervisningen är både nät- och campusbaserad. Dessutom ingår forskning, administration av kurser, kursutveckling, medverkan i ämnets utveckling och utveckling av verksamheten i övrigt. Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetslektor ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet i engelskspråkig litteratur, dels ha avlagt doktorsexamen inom engelsk litteraturvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. För att bli anställd som universitetslektor ska den sökande ha;
- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.
- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning motsvarande minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.
I övrigt se HF 4 kap. 4 a §.

Vidare är dokumenterad förmåga till gott samarbete ett krav.

Vid tillsättningen fästs lika vikt vid vetenskaplig skicklighet, visad genom egen forskning i engelsk litteraturvetenskap, och pedagogisk skicklighet, visad genom egen undervisning, kursutveckling och handledning. Erfarenhet av forskning och undervisning som innefattar ämnesdidaktik är särskilt meriterande.

Följande erfarenheter, kunskaper, kompetenser och förmågor är meriterande:
- Erfarenhet av handledning och examinering av uppsatser och examensarbeten.
- Erfarenhet av undervisning i skolämnet engelska i Sverige.
- Erfarenhet från nätbaserad undervisning på högskolenivå.
- Forskning och/eller undervisning i barn- och ungdomslitteratur.
- Lärarutbildning.
- Att kunna tala och skriva svenska.
- Administrativ förmåga.
- Förmåga till ett flexibelt arbetssätt.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-10-18

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/333

Upplysningar lämnas av:

Per Vesterlund
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 07
E-post: per.vesterlund@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)