Universitetsadjunkt i kemi

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och cirka 500 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 14 500.
Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: Att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta

Arbetsuppgifter:

Akademin för teknik och miljö söker en universitetsadjunkt i kemi. Arbetsuppgifterna består till största delen av undervisning, kursansvar, handledning och examination inom kemi på de förberedande programmen, lärarprogrammen, miljöteknikprogrammen och andra program där kemi ingår. Beroende på den sökandes kvalifikationer kan undervisning i fysik och/eller teknik också bli aktuellt. Undervisningen sker på grundläggande nivå på campus, men även nätbaserat på distans. Arbetet bedrivs både självständigt och tillsammans med andra lärare.

Deltagande i avdelningens och ämnets gemensamma arbete liksom samverkan med det omgivande samhället utgör en viktig del av anställningen.

Anställningen erbjuder goda möjligheter att medverka i utvecklingen av verksamheten, både vad gäller kursinnehåll och pedagogik. Anställningen är tillsvidare och omfattar heltid, tillträde efter överenskommelse. Tjänsteort Gävle.

Kvalifikationer:

Behörig att anställas som adjunkt i kemi vid Högskolan i Gävle är den som har avlagt högskoleexamen i kemi eller motsvarande, visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet (se högskoleförordningen kapitel 4, § 4) samt genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper enligt gällande anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Bedömningsgrunder
Undervisningsskicklighet, samarbetsförmåga och administrativ skicklighet med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter är ett krav. Vidare beaktas i nämnd ordning:

- Kunskapsbredd inom ämnet kemi och kemididaktik
- Gymnasielärarexamen med behörighet i kemi
- Gymnasielärarexamen med behörighet i fysik
- Gymnasielärarexamen med behörighet i teknik
- Grundlärarexamen med behörighet i NO/teknik eller motsvarande

Meriterande är även erfarenhet av undervisning och kursutveckling på högskola liksom erfarenhet av distansundervisning och att delta i samverkansprojekt både nationellt och internationellt.
Stor vikt kommer, utifrån punkterna ovan, att läggas vid personlig lämplighet samt möjlighet att snabbt kunna fungera i den tänkta lärarrollen.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator@hig.se eller Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle senast den 1 maj, märk ansökan HIG-STÖD 2017/147.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Högskolan kan komma att tillämpa provanställning.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-05-01

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/147

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)