Doktorand inom industriell ekonomi och ledning med fokus på innovation och hållbarhet

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder ett femtiotal utbildningsprogram och cirka 400 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 16 000.

Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: ambitionen att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt viljan att verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta.

Arbetsuppgifter:

Högskolan i Gävle söker en doktorand inom industriell ekonomi och ledning med fokus på innovation och hållbarhet. Anställningen är kopplad till industriell ekonomi samt forskningsgruppen CLIP - Center för Logistik och Innovativ Produktion. Anställningen omfattar forskning och utbildning inom området.

Anställningen avser forskning och utbildning med inriktning på samspelet mellan innovation och hållbarhet. Forskningen bygger på hur man hanterar innovativa lösningar för hållbarhet (dvs balansera ekonomiska, miljömässiga och sociala frågor i dag och i framtiden), särskilt i industriella och organisatoriska sammanhang. Målet är att utveckla kunskaper, metoder, ramar och/eller modeller som bygger på ett integrerat perspektiv på innovation och hållbarhet för industriverksamheter.

Arbetsuppgifterna inkluderar viss undervisning och delaktighet i kurser på avancerad nivå. Även vissa administrativa arbetsuppgifter förekommer.

Anställningen är heltid upp till fem år och arbetsplatsen är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställning som doktorand krävs en masterexamen inom industriell ekonomi eller annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig. Anställningen kräver en väl utvecklad förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som forskarstuderande ska du även kunna diskutera och förklara forskningen för personer som inte är verksamma inom det egna ämnet. Vid tillsättningen ska avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig en utbildning på forskarnivå.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2019 märkt med ref nr HIG-STÖD 2018/708. Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt övriga handlingar som du önskar åberopa.

Maila din ansökan till registrator@hig.se eller skicka till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 80176 Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Lönen regleras av ett lokalt avtal om lön för doktorander.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-06

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/708

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Avdelningschef, svarar på frågor om anställningen
Telefon: 026-64 87 72, 070-1914525
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Rodrigo Lozano
Professor
Telefon: 073-461 83 56
E-post: Rodrigo.lozano@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)