Lediga jobb

Forskningsassistent med inriktning energisystem

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Avdelningen Byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap vid Högskolan i Gävle söker en forskningsassistent inom ramen för olika projekt och undervisning inom Energisystem, tjänsten är på 100% och sex månader med möjlighet till förlängning.

Den huvudsakliga arbetsplatsen blir i avdelningens lokaler vid Högskolan i Gävles campusområde på Kungsbäck i Gävle och då främst i avdelningens laborationslokaler.

Uppdraget är att bistå våra forskare inom olika projekt i ämnet Energisystem, bl.a. i projekt om kylning av varma kroppar, klimatstyrningsystem till växthus etc. I anställningen ingår även att hjälpa lärare med vissa moment i undervisningen.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs masterexamen inom energisystem eller annan inriktning som arbetsgivaren finner motsvarande. Därtill krävs dokumenterad kunskap om mätteknik som styr värmeöverföring mellan olika kroppar/medier. Dokumenterad erfarenhet av arbete i laboratorium för kylning och värmning är meriterande.

Du skall vara självgående och initiativrik, kunna jobba både praktiskt och teoretiskt och ha en vilja att söka ny kunskap. God muntlig och skriftlig färdighet i engelska är ett krav för anställningen.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-09-18

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/431

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)