Lediga jobb

Universitetsadjunkt med klinisk anknytning, inriktning primärvård

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en
god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Våra forskarexamensrätter är Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv.

Högskolan i Gävle beviljades våren 2012 forskarexamensrätt inom forskningsområdet Hälsofrämjande arbetsliv, med tre inrättade forskarexamensämnen; arbetshälsovetenskap (2011), socialt arbete (2014) och vårdvetenskap (2017).

Avdelningen för vårdvetenskap arbetar för att stärka såväl forskning inom vårdvetenskap som forskning inom forskarexamensrätten. Högskolan befinner sig också i ett skede med satsning på såväl utbildning som forskning med
tvärvetenskaplig ansats där Högskolan identifierat fyra strategiska forskningsområden; Innovativt lärande, Hälsofrämjande arbete, Hållbar stadsutveckling samt Intelligent industri.
Avdelningen ger idag kurser i omvårdnad och medicinsk vetenskap inom sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogram samt som fristående kurser på grund- och avancerad
nivå. Därutöver bedriver avdelningen i samarbete med ett Universitetet i Lishui en sjuksköterskeutbildning i Kina.

Avdelningen för vårdvetenskap söker nu en universitetsadjunkt med uppdraget som klinisk adjunkt, inriktning primärvård.

Arbetsuppgifter:

Uppdraget som klinisk adjunkt sker genom tätt samarbete mellan Högskolan i Gävle och Region Gävleborg. Studenterna är placerade på verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i hela Gävleborgs län, vilket innebär att uppdraget är länsövergripande. Anställningen omfattar undervisning och examination i sjuksköterskeprogrammens- samt distriktssjuksköterskeprogrammens verksamhetsförlagda och kliniska utbildningar. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:
- pedagogiskt ansvar för planering och genomförande av verksamhetsförlagd utbildning,
- pedagogiskt stöd för handledare och huvudhandledare,
- ansvar för kliniska seminarier samt studie- och examinationsuppgifter,
- ansvar för planering och genomförande av kliniska examinationer,
- ansvar för halvtidsdiskussion, slutbedömning och betygssättning i verksamhetsförlagd utbildning.
- vara ett stöd till verksamheter med arbetet att utveckla klinisk utbildning och handledningsmodeller inom regionen.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs sjuksköterskeexamen samt distrikts sjuksköterskeutbildning med magisterexamen i vårdvetenskap/omvårdnad eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet i enlighet med Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle Dnr HIG-STYR 2018/127. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Bedömning görs med avseende på vetenskaplig, praktisk och pedagogisk skicklighet inom området omvårdnad/vårdvetenskap. Särskilt meriterande är handledarutbildning. Vidare är det med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, särskilt meriterande att den sökande kan uppvisa vitsordat god samarbets- och initiativförmåga.

Därutöver bedöms graden av administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Erfarenhet är meriterande, men inte ett krav.

B-körkort krävs.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 13 september 2019.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-09-13

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/405

Upplysningar lämnas av:

Tina Nordström
Biträdande avdelningschef
Telefon: 073-640 59 67
E-post: tina.nordstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)