Forsknings- och lärarassistent

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Hälsofrämjande arbetsliv och Byggd miljö, och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 500 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 17 000. På Högskolan arbetar 700 personer - 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

Anställningen som forsknings- och lärarassistent är placerad vid Avdelningen för socialt arbete och psykologi vid Högskolan i Gävle.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten kommer att delas lika mellan forskningsassistent (50%) och lärarassistent (50%).

Vi söker nu en forskningsassistent som kan ingå i forskningsprojektet ”Excellens, meritokrati och jämlikhet i akademin - Betydelsen av kön och etnicitet i anslagsfördelningar till starka forskningsmiljöer och vid professorstillsättningar”.

Syftet med projektet är att utifrån en kombination olika teoretiska perspektiv och empiriska metoder undersöka bedömningsprocessen i samband med tillsättning av professorstjänster och tilldelning av forskningsmedel till särskilt framstående (excellenta) forskare. Centralt i projektet är att undersöka om kompetensbedömningarna påverkas av sökandens kön och etniska bakgrund.

Forskningsassistentens arbete kommer att inriktas mot att genomföra datainsamlingar av olika art, bl a söka upp och sammanställa kvantitativ och kvalitativ information, utforma enkäter med experimentellt upplägg, och rekrytera och skriva instruktioner till undersökningsdeltagare, samt att analysera och sammanställa resultaten.

Lärarassistentens arbete innebär att vara våra lärare behjälplig inom en rad olika kurser inom ämnet psykologi. Kurserna ges för studenter inom PA programmet och som fristående kurser inom ämnet psykologi. Typiska uppgifter kan vara kursadministrativa uppdrag samt seminarier.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs kandidatexamen inom psykologi samt dokumenterad god förmåga att självständigt planera, administrera och genomföra datainsamling.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Ett krav är erfarenhet från forskningsstudier inom ämnet psykologi eller andra för forskningsprojektet relevanta ämnen. Meriterande är erfarenhet av och kunskap i Excel och SPSS eller liknande dataanalysprogram, samt genomförande av olika slags datainsamlingar. Meriterande är även undervisningserfarenhet.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift. Du ska även vara noggrann och ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Anställningen är på 6 månader med möjlighet till förlängning, omfattning heltid, tillträde snarast. Tjänsteställe är Gävle.

Välkommen med din ansökan senast den 26 januari 2018, märkt med ref nr HIG-STÖD 2018/15.

Skicka din ansökan via e-post till registrator@hig.se eller till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 GÄVLE.

Ansökan ska åtföljas av styrkt meritsammanställning samt övriga handlingar du önskar åberopa.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-26

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/15

Upplysningar lämnas av:

Josefin Westerberg Jacobson
Avdelningschef, avd socialt arbete och psykologi
Telefon: 026-64 82 33
E-post: jonwen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

  Publicerad av: Veronica Liljeroth

Om Högskolan