Lediga jobb

Universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Vid Avdelningen för humaniora finns ämnena engelska, genusvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, religionsvetenskap och svenska. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och olika program på grundnivå och avancerad nivå och utgör en integrerad del av Högskolans lärarutbildningar. Vid avdelningen bedrivs även forskning inom de olika ämnena. Avdelningen för humaniora har ca 50 medarbetare.

Ämnet medie- och kommunikationsvetenskap ges vid Högskolan i Gävle på grundnivå som huvudområde i kandidatexamen, samt på avancerad nivå som huvudområde för magisterexamen. Högskolan erbjuder ett utbildningsprogram på grundnivå med medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) som huvudområde. I huvudområdets progression ingår vid sidan av metodiska och teoretiska översiktskurser kursmoment som tematiserar exempelvis medieestetik, riskkommunikation och medieretorik. I Kommunikationsprogrammet, där MKV är huvudområde, finns idag två inriktningar - kommunikatör och professionellt skrivande. Planer finns att utöka med ytterligare en inriktning mot digitala kommunikativa strategier. I programmet finns vid sidan av huvudområdets progression kurser riktade mot bland annat strategisk kommunikation, journalistiskt skrivande, projektledning och visuell kommunikation.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning, handledning och examination inom ämnet medie- och kommunikationsvetenskap. Undervisningen bedrivs både självständigt och tillsammans med andra lärare. Dessutom ingår forskning, administration av kurser, utveckling av kurser och program, medverkan i ämnets utveckling och utveckling av verksamheten i övrigt.

Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetslektor ska den sökande ha avlagt doktorsexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. För att bli anställd som universitetslektor ska den sökande ha;
- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.
- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 20 veckor heltidsstudier och på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.
I övrigt se HF 4 kap. 4 a §.

I första hand bedöms graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörigheten. Vidare beaktas:
- Inriktning inom den egna forskningen mot fält av relevans för utbildningsprogrammets innehåll. Såväl kvantitet som kvalitet kommer att bedömas vad gäller den vetenskapliga meriteringen.
- Pedagogisk skicklighet, visad genom egen undervisning och handledning på högskolenivå. Vid bedömningen av pedagogisk skicklighet kommer djup, bredd och kvalitet att beaktas.
- Dokumenterat god samarbetsförmåga.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-10-22

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/422

Upplysningar lämnas av:

Per Vesterlund
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 07
E-post: per.vesterlund@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)