Lediga jobb

Forskningsassistenter

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden: hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri samt ger forskarutbildningar inom områdena hälsofrämjande arbetsliv och byggd miljö.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap samt personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu två forskningsassistenter till forskningsprogrammet Flexibelt arbete- möjlighet och utmaning. Programmet syftar till att undersöka och förbättra förutsättningar och villkor för att organisera och utföra arbete med olika anställnings- och arbetsformer i arbetslivet. Anställningen på 50-100% omfattning efter överenskommelse är tidsbegränsad till 3-6 månader, med möjlighet till förlängning om behov finns. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle, men resor inom landet ingår.

Arbetsuppgifter:

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att medverka i datainsamling med såväl frågeformulär som direkta fysiska mätningar av arbetsställning och rörelsemönster. Det innebär bland annat att åka ut på arbetsplatser för att rekrytera och göra mätningar på forskningspersoner, att hantera enkätsvar i elektronisk form och pappersform, och att bearbeta insamlat material. Andra arbetsuppgifter inom programmet kan också tillkomma.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs en kandidatexamen, t.ex. hälsovetenskaplig, beteendevetenskaplig eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det förutsätts att du är noggrann, lyhörd och självständig, liksom att du har god analytisk förmåga och god samarbetsförmåga. Vidare behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Därutöver är det meriterande om du har erfarenhet av att medverka i forskningsprojekt och kunskap om olika mätmetoder avseende arbetsmiljö.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 3 mars 2020.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid. Från halv- till heltid enligt överenskommelse
Varaktighet: 3-6 månader
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-03-03

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/110

Upplysningar lämnas av:

Marina Heiden
Docent, univ.lektor
Telefon: 026-64 85 44
E-post: marina.heiden@hig.se

Åsa Vidman
Avdelningschef, avd. för Arbetshälsovetenskap och psykologi
Telefon: 026-64 88 34
E-post: asa.vidman@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)