Lediga jobb

Forskningsassistent inom hållbara transporter

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Miljöteknik vid Avdelningen för Byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap på Akademin för Teknik och miljö vid Högskolan i Gävle är ett ämne med stark tillväxt. Vi arbetar främst med miljöfrågor knutna till teknisk utveckling. Miljöteknik erbjuder flera kurser inom olika ingenjörsprogram, och vi har två egna utbildningsprogram: Miljöstrateg och Miljöingenjör. Samverkan inom forskning och utbildning sker med regionala företag och organisationer, lärosäten i Sverige och utomlands, och med andra ämnen vid Högskolan i Gävle. Forskningen om metoder för miljöbedömning har ett tydligt livscykelperspektiv och ofta återkommande tillämpningar är byggnader, avfallshantering, energisystem och transporter. Forskningsområdet transporter och drivmedel anknyter till och kompletterar pågående forskning inom profilen Byggd miljö, bland annat kring industriella energisystem, utnyttjande av restprodukter och användning av överskottsvärme. Samtidigt finns ett starkt regionalt intresse för utveckling av fordonsanvändning och drivmedelsproduktion, både från privata och offentliga aktörer.

Avdelningen för Byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap söker nu en forskningsassistent, på tidsbegränsad anställning, ett år med möjlighet till förlängning. Omfattningen är 80 %.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en forskningsassistent med inriktning på regional tillförsel och användning av förnybara drivmedel för vägtransporter. Arbetet innebär att utveckla och tillämpa systemanalytiska metoder för att utvärdera olika värdekedjor med avseende på potential, miljöpåverkan och ekonomi. Arbetet kommer att utföras i dialog med regionalt näringsliv och offentlig sektor. Du kommer främst att arbeta med elfordon och el för vägtransporter (inkl. vätgas) i hela värdekedjan, vilket innefattar bl.a. eltillförsel, batterier, tank-/laddinfrastruktur och kundbehov. I forskningen ingår också att bidra i arbetet med att analysera samspelet mellan olika värdekedjor som tillsammans kan bidra till att uppnå fossilfria transporter. I anställningen ingår även en begränsad omfattning av undervisning och administration.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

Lämplig utbildningsbakgrund är civilingenjör eller masterexamen inom miljövetenskap, energi- och miljöteknik, maskinteknik, industriell ekonomi eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet av systemanalys, förnybar energi och/eller elnät är meriterande.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 15 juli 2019.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-07-15

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/392

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Head of department
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Karl Hillman
Projektledare för forskningsprojektet
Telefon: 070-191 45 59
E-post: karl.hillman@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)