Postdoktor inom hållbara städer och samhällen

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 17 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Arbetsuppgifter:

Som Postdoktor inom hållbara städer och samhällen kommer du att arbeta inom den strategiska arenan Smarta och hållbara städer och samhällen. Arenan Smarta och hållbara städer och samhällen är ett projekt i nära samarbete mellan bl.a. Högskolan i Gävle och Region Gävleborg. Som Postdoktor kommer du att arbeta med processledning och forskning inom detta område.

Forskningsområdet är tvärvetenskapligt med fokus på samhällsplanering eller hållbar stadsutveckling. Syftet är att kartlägga regionens utmaningar, samt strategier att möta dessa, inom området smarta och hållbara städer och samhällen.

Som postdoktor arbetar du i huvudsak med samverkan, forskning och söka externa forskningsmedel. Även en viss del undervisning ingår i arbetsuppgifterna.

Anställningen som Postdoktor inom Smarta och hållbara städer avser ett år med möjlighet till förlängning ett år, omfattning 100% av heltid, tillträde snarast. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen som Postdoktor inom hållbara städer och samhällen krävs doktorsexamen inom områden som miljövetenskap, samhällsplanering, social-ekologiska system eller ett ämne som arbetsgivaren finner motsvarande.

Krav för anställningen är dokumenterad erfarenhet av att organisera samverkansprocesser eller designprocesser inom dessa områden eller motsvarande. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 10 februari 2019 märkt med ref nr HIG-STÖD 2019/26.

Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt övriga handlingar som du önskar åberopa.

Handlingarna skickas till registrator@hig.se eller till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-10

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/26

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Stephan Barthel
Universitetslektor, projektansvarig
E-post: staphan.barthel@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)