Doktorand – digitalisering och organisationsutveckling

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och cirka 500 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 14 500.

Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: Att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta.

Arbetsuppgifter:

Högskolan i Gävle (HiG) söker en doktorand i industriell ekonomi, med inriktning mot digitalisering och organisationsutveckling. Omfattning heltid och med tillträde enligt överenskommelse. Doktorandanställningen knyts till forskningen inom Industriell ekonomi och CLIP – Centrum för logistik och innovativ produktion. Anställningen är placerad i Gävle. I övrigt angående anställning och doktorandstudier se Högskoleförordningen kapitel 5 och 9.

Anställningen gäller forskning och undervisning med fokus på samspelet mellan digitalisering och organisationsutveckling. Forskningen utgår från trenden mot ökad digitalisering av industriella verksamheter vilket skapar nya förutsättningar för organisering och värdeskapande. Samtidigt är frågan hur organisatoriska strukturer och utvecklingsprocesser ger förutsättningar för digitalisering. Målet är att utveckla kunskaper, metoder och modeller som utifrån ett integrerat perspektiv på digitalisering och organisatorisk utveckling bidrar till att öka industriella företags effektivititet, innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Undervisningen kan omfatta föreläsningar, övningar och handledning inom kurser och kursmoment inom området industriell ekonomi. Vidare kan ingå handledning av examensarbeten samt att bedriva utvecklingsarbete kring kurser och examinations former. Undervisning genomförs på svenska. Arbetet utförs inom ramen för forskningscentrat CLIP, där en av profilerna är innovativ produktion.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs magister- eller masterexamen inom Industriell ekonomi eller motsvarande. Egen forskning och yrkesverksamhet inom det aktuella forskningsområdet är meriterande. Erfarenhet av undervisning inom industriell ekonomi är också meriterande. Du måste kunna uttrycka dig på svenska och engelska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 15 februari 2017 märkt med ref nr HIG-STÖD 2016/860. Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt övriga handlingar som du önskar åberopa.

Handlingarna skickas till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle eller via e-post till registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-02-15

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2016/860

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Avdelningschef, svarar på frågor om anställningen
Telefon: 026-64 87 72, 070-1914525
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Lars Bengtsson
Professor
Telefon: 026- 64 88 02
E-post: lbn@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)