Lediga jobb

Forskningsassistent i miljöteknik och resurseffektivitet

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Inom ämnet miljöteknik bygger vi kapacitet för att stärka vår förmåga inom området cirkulär ekonomi. Vi erbjuder nu en forskningsassistent för en period om 6 månader inom området resurseffektivitet.

I rollen som forskningsassistent kommer du att arbeta i ett projekt som innebär internationellt samarbete med forskare, lärare, studenter och företag genom att utveckla läromedel i resurseffektivitet och cirkulära affärsmodeller samt genomföra gemensamt innovativt samarbete mellan företag och högre utbildning för att säkerställa bättre matchning av arbetsmöjligheter inom hållbart näringsliv.

Kvalifikationer:

Du har högskoleexamen i miljöteknik eller liknande. Erfarenhet av arbetsuppgifter inom avfallshantering, resurseffektivitet, LCA, industriell symbios, modellering och visualisering och god kunskap om begreppen cirkulär ekonomi är högt värderade, såväl som god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska. Vi uppmuntrar starkt kvinnliga sökande.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-02-20

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/94

Upplysningar lämnas av:

Andreas Haga
Biträdande avdelningschef
Telefon: 073-9430138
E-post: andreas.haga@hig.se

Ola Eriksson
Professor
Telefon: 026-648145
E-post: ola.eriksson@hig.se

Zhao Wang
Universitetslektor
Telefon: 026-648103
E-post: zhao.wang@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)