Lediga jobb

Forskare

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik, är en av de fyra avdelningarna på Akademin för teknik och miljö. Vi söker nu en forskare till forskningsprogrammet Horizontal Lab. Projektets övergripande mål är att, genom horisontell innovationsledning, öka innovationskraften och innovationsförmågan i Gävleborgs län.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med projektgruppen leda och fullfölja arbetsuppgifter utifrån projektbeskrivningen. I arbetsuppgifterna ingår också att aktivt delta vid presentationer av projektet eller liknande. Tjänsten innebär även att bidra till ämnesgruppens och akademins utveckling och kan erbjuda skrivande eller medverkan i forskningsansökningar. Viss administration och utbildning kan förekomma i samband med projektets genomförande.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs att du som sökande har doktorsexamen inom industriell ekonomi, innovationsstyrning eller motsvarande. Den sökande bör även ha goda erfarenheter och kunskaper i horisontellt innovationsarbete. Den sökande bör också ha erfarenhet av projektledning av forskningsprojekt.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom noggrannhet, lyhördhet och självständighet samt god samarbets- och analytisk förmåga. Den sökande ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska, i både vetenskapliga och publika sammanhang.

Övrigt:

Anställningen som är 100 % är ett tidsbegränsat vikariat, till 2023-04-30.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2023-04-30
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-05-13

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/193

Upplysningar lämnas av:

Jakob Nobuoka
Avdelningschef
E-post: jakob.nobuoka@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)