Lediga jobb

Universitetsadjunkt i biologi

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

I anställningen som universitetsadjunkt i biologi kommer du att undervisa i biologi på grundläggande nivå. I anställningen ingår undervisning på förskollärarprogrammet , grundlärare- ämneslärarprogrammet, folkhälsostrategprogrammet, samt fristående kurser. Anställningen kan även innehålla arbetsuppgifter som handledning och examination på grundläggande nivå på såväl svenska som engelska. Andra förekommande uppgifter är administrativt arbete, samverkan och internationalisering samt att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete.

Undervisning sker dels på campus och dels på distans. Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden är campusförlagd vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställning som universitetsadjunkt i biologi krävs magisterexamen i biologi eller på annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du ska även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. För anställningen krävs goda språkkunskaper i tal och skrift i svenska respektive engelska samt visat pedagogisk skicklighet.

Vi söker en person med bred kompetens, särskilt inom ekologi och miljö. Meriterande är erfarenhet från undervisning på högskola/universitet, t.ex. på lärarprogrammen, samt vana att undervisa på distans. Vid bedömning av undervisningsskicklighet läggs vikt vid erfarenhet av undervisning inklusive kursutveckling, och examination inom undervisningsområdet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmåga till samarbete.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-04-15

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/202

Upplysningar lämnas av:

Magnus Isaksson
Avdelningschef
Telefon: 026 - 64 82 49
E-post: min@hig.se

Nils Ryrholm
Professor
Telefon: 026-648500
E-post: nils.ryrholm@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)