Biblioteksassistent, vikariat

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 500 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 14 500. På Högskolan arbetar 700 personer - 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

Biblioteket är Högskolan i Gävles viktigaste gemensamma informationsresurs för vetenskaplig forskning och högre studier. Biblioteket ligger i moderna lokaler centralt på campus, med gott om studieplatser. Bibliotekspersonalen består av ett 20-tal personer, inklusive IKT-pedagoger och tekniker. Biblioteket har ett nära samarbete med högskolans utbildningar och är flitigt använt av våra studenter. Vi arbetar för en hög tillgänglighet till våra tryckta medier och e-medier samt för ökad informationskompetens hos våra studenter, personal och övriga användare. Biblioteket samarbetar med andra bibliotek inom och utom länet. Det är även öppet för allmänheten.

För mer information: https://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en biblioteksassistent för ett korttidsvikariat. Du kommer att tjänstgöra i lånedisk, arbeta med bokuppsättning och iordningställande av nya medier samt ha andra arbetsuppgifter vid behov.

Kvalifikationer:

Du har lägst gymnasieexamen, gärna även högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek är nödvändig, eftersom vi behöver någon som snabbt kan sätta sig in i arbetsuppgifterna. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Du samarbetar bra med andra människor och bidrar till ett positivt samarbetsklimat på arbetsplatsen. Du har ett bra bemötande och kundfokus samt är van vid ett flexibelt och ansvarsfullt arbete. Du är strukturerad och har förmågan att göra prioriteringar i det vardagliga arbetet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator på Högskolan i Gävle, e-post: registrator@hig.se märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/211.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde omgående.
Tidsbegränsat till:  Anställningen är ett vikariat på ca 3 mån.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-21

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/211

Upplysningar lämnas av:

Maivor Hallén
Bibliotekschef och kanslichef KSII
Telefon: 026-64 81 88, 070-605 66 26, 026-64 85 00 (vxl)
E-post: maivor.hallen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)