Lediga jobb

Forskare inom miljövetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Arbetsuppgifter:

I anställningen som forskare i miljövetenskap ingår huvudsakligen projektledning och forskning inom miljövetenskap med inriktning mot PPGIS-metoder för att öka kunskapen kring invånares upplevelser av sina naturmiljöer och stadslandskap. Utöver det ingår även att söka externa medel som är kopplat till ämnet miljövetenskap för att ytterligare utveckla ämnesgruppen som är i en expanderade fas. I tjänsten ingår även vissa medverkan vid undervisning inom ämnet miljövetenskap. Anställningen är ett vikariat på 1 år. Arbetsställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som forskare i miljövetenskap ska den sökande ha disputerat inom ämnet miljövetenskap och visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet inom ämnet. Den sökande ska kunna visa dokumenterad erfarenhet rörande ledning av stora projekt. Ett krav för anställningen är dokumenterad kunskap om urbana social-ekologiska system.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-10-27

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/536

Upplysningar lämnas av:

Andreas Haga
Biträdande avdelningschef
Telefon: 073-9430138
E-post: andreas.haga@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)