Lediga jobb

Postdoktor i arbetshälsovetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi är en av de fyra avdelningarna inom Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns masters- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap samt personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi söker nu en postdoktor i arbetshälsovetenskap inom ett forskningsprojekt kring sjuknärvaro, hälsa och produktivitet.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en postdoktor inom ett forskningsprojekt kring sjuknärvaro, hälsa och produktivitet. Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med projektledare och projektgrupp genomföra studier inom projektets områden. Detta innefattar att formulera syften och frågeställningar, utföra analyser tillsammans med statistiker, och författa vetenskapliga manuskript. I arbetsuppgifterna ingår viss administration och projektkoordinering. Tjänsten innebär även att bidra till forskargruppens utveckling i stort och att skriva, eller medverka i, forskningsansökningar kan bli aktuellt.

Tjänsteställe är Gävle. Distansarbete kan diskuteras.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens inom arbetshälsovetenskap eller annat område av relevans för projektet. Behörig att vara anställd som postdoktor är den som innehar en doktorsexamen avlagd de senaste tre åren. Även den som avlagt examen tidigare kan komma ifråga om det finns särskilda skäl.

Kvalifikationer för denna position är därtill grundutbildning (fil.kand eller högre) inom beteende-/samhällsvetenskap, hälsovetenskap eller liknande. Särskilt meriterande är erfarenhet av annan forskning inom sjuknärvaroområdet eller närliggande områden, och det är även meriterande om denna forskning berört hälsofrågor och psykometri. Tidigare erfarenhet av arbete med registerdata/frågeformulärdata är också en fördel.

I övrigt förutsätts att du är noggrann, lyhörd och självständig, liksom att du har god analytisk förmåga och god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Den sökande ska behärska svenska och engelska språket i tal och skrift.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 13 september 2019.

Anställningen är tidsbegränsad under ett år med en omfattning av 100 %.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-09-13

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/400

Upplysningar lämnas av:

Gunnar Bergström
Professor
Telefon: 073-622 58 60
E-post: gunnar.bergstrom@hig.se

Åsa Vidman
Avdelningschef, avd Arbets- och folkhälsovetenskap
Telefon: 026-64 88 34
E-post: asa.vidman@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)