Lediga jobb

Universitetsadjunkt i svenska språket

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Vid Avdelningen för humaniora finns ämnena engelska, genusvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, religionsvetenskap och svenska. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och olika program på grundnivå och avancerad nivå och utgör en integrerad del av Högskolans lärarutbildningar. Vid avdelningen bedrivs även forskning inom de olika ämnena. Avdelningen for humaniora har ca 50 medarbetare.

Svenska språket är ett av de större ämnena inom humaniora vid Högskolan i Gävle. Ämnet har inriktningar i flera lärarutbildningar och fristående kurser i svenska och svenska som andraspråk erbjuds. Nätbaserad utbildning utgör en viktig del av verksamheten.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Anställningen omfattar planering, undervisning och examination inom ämnet svenska. Undervisningen är främst inriktad mot grundlärarutbildningen och kursmoment om läs- och skrivutveckling för barn i yngre åldrar. Arbete med lärarstudenternas verksamhetsförlagda utbildning inom ramen för svenskämnet ingår. Undervisningen är både nät- och campusbaserad. Administration av kurser, kursansvar, kursutveckling och medverkan i ämnets utvecklingsarbete ingår.

Kvalifikationer:

Behörighetskrav för anställningen är att den sökande har lärarexamen och lärarlegitimation samt undervisningserfarenhet från grundskolan F - 6 i skolämnet svenska. Den sökande ska ha god samarbetsförmåga, förmåga till ett flexibelt arbetssätt och ett intresse för att arbeta både teoretiskt och praktiskt med att utveckla framtida lärares undervisning i läsande och skrivande i grundskolan.

Tidigare undervisningserfarenhet inom det ämnesdidaktiska området på högskolenivå är meriterande, liksom magisterexamen i svenska.

Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle.

Övrigt:

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/513

Upplysningar lämnas av:

Per Vesterlund
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 07
E-post: per.vesterlund@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)