Biträdande universitetslektor i miljöteknik

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och cirka 500 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 14 500.
Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: Att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta

Arbetsuppgifter:

Akademin för teknik och miljö söker en biträdande lektor i miljöteknik. I rollen som biträdande lektor ingår att forska och undervisa inom området hållbart byggande med fokus på olika metoder för miljöbedömning av byggnader och stadsdelar. Som biträdande lektor ansvarar du för att vidareutveckla forskningsområdet ”Byggnader och stadsdelar” i miljöteknik och kommer bland annat att arbeta med ansökningar om externa forskningsmedel, vetenskaplig publicering, undervisning och handledning av forskarstuderande. Anställning är tillsvidare och omfattning 30% av heltid, tillträde snarast. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs doktorsexamen inom ämnet Miljöteknik eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig. Dokumenterad erfarenhet inom området hållbart byggande, och då speciellt med avseende på miljöbedömning av byggnader och stadsdelar, är ett krav. Därutöver krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet i enlighet med Anställningsordning vid Högskolan i Gävle. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Bedömningen görs i första hand med avseende på vetenskaplig skicklighet inom området miljöteknik där särskild vikt fäst vid kunskaper och erfarenhet inom området hållbart byggande med avseende på miljöbedömning av byggnader och stadsdelar. Därefter bedöms pedagogisk skicklighet. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator@hig.se eller Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle senast den 6 april, märk ansökan HIG-STÖD 2016/794.

Vid ansökan per e-post bifogas de nedanstående handlingar som den sökande vill åberopa. Vid ansökan i pappersform skall ansökan innefatta nedanstående handlingar i tre exemplar i tre identiska paket.
1. Styrkt meritsammanställning med en förteckning över referenspersoner.
2. Kortfattad redogörelse för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet. Av redogörelsen skall framgå vilka undersökningar och resultat samt prestationer i övrigt som enligt den sökandes mening främst bör beaktas vid tillsättningen.
3. Förteckning över de vetenskapliga arbeten som åberopas. Sökande skall ange högst 10 skrifter eller andra arbeten som åberopas i första hand, numrerade enligt publikationslistan.
4. De vetenskapliga arbeten (högst 10) som åberopas i första hand.
Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.
Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Högskolan kan komma att tillämpa provanställning.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-06

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2016/794

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)