Universitetsadjunkt i miljöteknik

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder mer än 50 olika utbildningsprogram och cirka 500 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 14 700. Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: Att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta.

Arbetsuppgifter:

I anställningen som universitetsadjunkt i miljöteknik ingår i första hand undervisning samt kursansvar inom ämnet Miljöteknik i programmen Miljöingenjör och Miljöstrateg. Den sökande förväntas bidra till kursutveckling på grundläggande nivå, samt handledning av examensarbeten. Utöver detta så förväntas det att personen assisterar våra forskare vid forskningsansökningar och vid genomförande av forskningsprojekt. Arbetsstället är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställning som universitetsadjunkt i miljöteknik krävs kandidatexamen inom ämnet Miljöteknik eller annat ämne som arbetsgivaren finner likvärdigt. Därutöver krävs pedagogisk erfarenhet.

Bedömningen görs i första hand med avseende på erfarenhet av undervisning på Högskolenivå inom området Miljöteknik. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 26 december 2018 märkt med ref nr HIG-STÖD 2018/644.

Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt övriga handlingar som du önskar åberopa.

Handlingarna skickas till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle eller via e-post till registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-12-26

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/644

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)