Universitetsadjunkt i svenska språket

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Vid Avdelningen för humaniora finns ämnena engelska, genusvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, religionsvetenskap och svenska. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och olika program på grundnivå och avancerad nivå och utgör en integrerad del av Högskolans lärarutbildningar. Vid avdelningen bedrivs även forskning inom de olika ämnena. Avdelningen för humaniora har ca 50 medarbetare.

Svenska språket är ett av de större ämnena inom humaniora vid Högskolan i Gävle. Ämnet har inriktningar i flera lärarutbildningar och fristående kurser i svenska och svenska som andraspråk erbjuds. Nätbaserad utbildning utgör en viktig del av verksamheten.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Anställningen omfattar undervisning, kursansvar, handledning, examination och kursutveckling inom området svenska språket med särskild inriktning mot svenska som andraspråk. Arbete med verksamhetsförlagd utbildning inom ramen för svenskämnet ingår. Vidare ingår medverkan i ämnets och avdelningens utvecklingsarbete samt administrativa uppgifter. Undervisningen bedrivs både självständigt och tillsammans med andra lärare. Tid för kompetensutveckling ingår i tjänsten.

Kvalifikationer:

Behörighetskrav för anställning som universitetsadjunkt i svenska är magisterexamen i svenska språket, svenska som andraspråk, svenska med didaktisk inriktning, nordiska språk eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet (se Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle).

Den sökande ska:
• Ha pedagogisk skicklighet, visad genom egen undervisning och handledning. Vid bedömning av pedagogisk skicklighet kommer djup, bredd och kvalitet att beaktas.
• Ha erfarenhet av undervisning med didaktisk inriktning.
• Kunna bidra till utveckling av utbildning i nära samarbete med ämnesgruppen svenska språket och Avdelningen för humaniora.

Den sökande ska även ha god samarbetsförmåga och förmåga till ett flexibelt arbetssätt. Önskvärt är god administrativ förmåga. Lärarexamen är meriterande.

Högskolan lägger stor vikt vid personliga förmågor och den sökandes möjlighet att snabbt kunna fungera i den tänkta rollen.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-20

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/122

Upplysningar lämnas av:

David Carlsson
Avdelningschef
Mobiltelefon: 070-265 27 50
E-post: david.carlsson@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-02-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)