Lediga jobb

Universitetslektor i folkhälsovetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap bedriver idag såväl programmet Folkhälsostrateg för hållbar utveckling som ett idrottsvetenskapligt program med profilområdena antidoping och anpassad fysisk aktivitet. Därtill finns en kurssamverkan med Mittuniversitetet kring masterprogram i hälsovetenskap samt fristående kurser och uppdragsutbildningar på grund- och avancerad nivå.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap söker nu en universitetslektor i Folkhälsovetenskap, tillsvidareanställning med omfattning 100%.

För mer information: https://hig.se/Ext/Sv/Om-Hogskolan/Arbeta-hos-oss/Ansokan-om-tjanst-som-lektor-eller-professor.html

Arbetsuppgifter:

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ansvara för och bedriva undervisning, handledning och examination på grund- och avancerad nivå på såväl svenska som engelska. Därutöver ingår att bedriva forskning inom folkhälsovetenskap med tvärvetenskaplig och samhällsinriktad ansats samt med kopplingar till hållbar utveckling och i linje med högskolans strategiska forskningsområden. Inom arbetsuppgifterna rörande forskning ingår även att etablera forskningssamarbeten utanför och inom Högskolan samt att söka externa forskningsanslag. I arbetsuppgifterna ingår också att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete samt att forskningsanknuta utbildningen. Vidare ingår att undervisa och handleda studenter i vetenskaplig metod framför allt med inriktning mot kvalitativ metod. Därutöver ingår administrativt arbete, samverkan och internationalisering. Undervisning sker huvudsakligen på campus i Gävle men viss undervisning sker även via distans eller nätbaserat.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetslektor ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt doktorsexamen inom folkhälsovetenskap eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. För att bli anställd som universitetslektor ska den sökande ha:
- En vetenskaplig produktion som omfattar mer än den som låg till grund för doktorsexamen.
- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.
- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.
I övrigt se (HF 4 kap. 4 a §).
Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Krav på god samarbetsförmåga.

Särskilt meriterande är mycket god förtrogenhet med kvalitativa forskningsmetoder inom både undervisning och forskning.

Särskilt meriterande är forskning med inriktning mot folkhälsoarbete och hållbar utveckling eller annan relevant erfarenhet inom samma områden.

Meriterande är dokumenterad erfarenhet av forskningsinriktat folkhälsoarbete i organisationer utanför högskola/universitet.

Högskolan lägger i urvalet stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-08-02

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/228

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Hellström
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 60
E-post: fredrik.hellstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)