Lediga jobb

Lärarassistent i Industridesign

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Ämnesgruppen för industridesign består av nio lärare. Vi arbetar teoretiskt och praktiskt med människocentrerad design. Förhållandet mellan material och produktion samt människa och miljö är centralt. Nya material, främst baserade på skogsråvara, utgör tillsammans med hållbar utveckling den lokala profilen på utbildningsprogrammet. Studenterna arbetar ofta i projektform med nära koppling till näringslivet och har till gång till specialutrustade modellverkstäder.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Akademin för teknik och miljö söker nu en lärarassistent i Industridesign. Tjänsten innebär att aktiv medverkan inom lärarlaget för att utveckla ämnet och utbildningen. En omfattande del av tjänsten innebär kursadministration för att stödja undervisande personal och studenter. I tjänsten ingår även viss undervisning och handledning på grundnivå i kurserna Tillämpad design och Praktikkurs inom Industridesign.
Anställningen är en visstidsanställning under ett år med möjlighet till förlängning. Omfattningen är heltid och tjänstestället är Gävle.

Kvalifikationer:

För behörighet att anställas som lärarassistent i Industridesign krävs kandidatexamen med inriktning mot industridesign eller motsvarande. Den sökande skall kunna uttrycka sig flytande på svenska och engelska i tal och skrift. Den sökande ska ha kunskap om och erfarenhet av att arbeta i projektform inom industridesign. Den sökande förväntas ha mycket god förmåga och vana att arbeta med datahantering och designprogram.

Det är meriterande om den sökande har praktisk erfarenhet av kursadministration. Det är även meriterande att ha projektlett och utvecklat designlösningar med hållbarhetsperspektiv.

I urvalsprocessen läggs stor vikt vid personliga egenskaper och god samarbetsförmåga.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-21

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/294

Upplysningar lämnas av:

Jakob Nobuoka
Universitetslektor, utbildningsledare
Telefon: 026-648453
E-post: jakob.nobuoka@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)