Projektmedarbetere HR

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 500 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 17 500. På Högskolan arbetar drygt 700 personer - 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

HR-avdelningens uppgift är att ge stöd och service till ledning, chefer och medarbetare inom alla HR-relaterade frågor. HR-avdelningen består av HR-chef, fyra HR-specialister och två HR-administratörer. Löneadministrationen sköts av Statens Servicecenter.

På uppdrag av Regeringen erbjuder Högskolan praktikplatser för nyanlända arbetssökande, personer med funktionsnedsatta samt moderna beredskapsjobb.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en Projektmedarbetare till HR-avdelningen som under en begränsad tid kommer att ha i uppdrag att dels samordna Högskolans praktikplatser för nyanlända arbetssökande, personer med funktionsnedsättning samt moderna beredskapsjobb, och dels arbeta som stöd till HR-avdelningen i främst arbetsmiljöfrågor.

Till 50 procent består arbetsuppgifterna av att ansvara för och samordna Högskolans praktikplatser och praktikanter där följande delar ingår.

• Agera ambassadör för uppdraget både internt och externt
• Identifiera, utbilda och stötta handledare
• Följa upp nuvarande praktikplatser samt uppdatering inför kommande uppdrag
• Kartlägga möjliga moderna beredskapsjobb vid Högskolan
• Samverka med Arbetsförmedlingen för urval och tillsättning
• Kontakt med och information till Högskolans enheter och avdelningar
• Följa upp återrapportering till Stadskontoret

Till 50 procent består arbetsuppgifterna av att vara administrativt, och till viss del operativt, stöd till övriga HR-specialister och andra delar av HR-avdelningen. Tyngdpunkten ligger på arbetsmiljöarbete, revidering/framtagande av styrdokument samt övrig administration.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs att du:

• Har relevant högskoleutbildning, gärna inom personalområdet, beteendevetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget.
• Har en mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift och kan formulera dig väl på främst svenska men även på engelska.
• Har erfarenhet av att arbeta med integrationsfrågor.
• Har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättning.
• Har god pedagogisk insikt/förmåga.
• Är initiativtagande och van att arbeta självständigt.
• Är strukturerad med god administrativ förmåga och kunskap i MS Office.
• Är van att arbeta relationsskapande, med samtal och personliga kontakter.
• Har en god samarbetsförmåga.
• Är serviceinriktad och prestigelös.

I rollen som Projektmedarbetare HR ser vi att du har ett gott omdöme och ett konsultativt och professionellt förhållningssätt. Vidare behöver du ha en empatisk förmåga och ett intresse för arbetsmiljöfrågor. Har du erfarenhet av arbetsrätt är det meriterande samt erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor. Meriterande är även erfarenhet av arbete vid statlig myndighet och särskilt meriterande är erfarenhet/kunskap om Arbetsförmedlingens organisation och uppdrag.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 6 augusti 2017 märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/546. Handlingarna skickas till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle eller via e-post till registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: . Projektanställning fram till 31 december 2018 med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-06

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/546

Upplysningar lämnas av:

Elin Hilding
Tf HR-chef
Telefon: 073-364 62 49
E-post: elin.hilding@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)