Utbildningsadministratör, vikariat

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 17 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Avdelningen för utbildningsstöd är högskolans sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Avdelningen ansvarar bl.a. för studieadministrativa system, antagning och examina samt mottagandet av nya studenter. Avdelningen ansvarar också för stöd under studierna i form av bland annat vägledning, internationalisering och studenthälsoverksamhet. Inom vårt verksamhetsområde finns även Studentcentrum. Vi söker nu Utbildningsadministratör på ett vikariat.

Arbetsuppgifter:

Som utbildningsadministratör är din främsta arbetsuppgift att arbeta med utbildningsinformation, både administrativt och digitalt.

Det är tidvis ett mycket intensivt arbete där en stor del av dina arbetsuppgifter sker genom något eller flera av våra systemstöd. Du kommer att arbeta med förvaltning och medverka i utveckling av system och de studieadministrativa processer som våra system stödjer. Här ingår kvalitetssäkring och handläggning.

I ditt arbete kommer du att ha kontakt med personal och studenter vid olika delar inom högskolan. Arbetet innefattar kontinuerliga inslag av förändring och utveckling av arbetssätt i en miljö med många studenter och medarbetare.

Att arbeta digitalt är en självklarhet för dig.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete samt god förståelse för digitala system och hur datorsystem hänger ihop.

Du är trygg med olika kommunikationssätt och uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbetar på ett strukturerat och noggrant sätt, oavsett om det är självständigt eller i samarbete med andra. Din tidigare erfarenhet har utvecklat din förmåga att ta egna initiativ och att utföra ditt arbete med högsta kvalitet. Som person är du engagerad, skapar lätt och gärna kontakt med andra och har en positiv lösningsfokuserad inställning.

Det är meriterande med tidigare erfarenheter av studieadministration på högskola och kännedom om Ladok, som systemstöd för studiedokumentation.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vill du bidra med din erfarenhet och ditt engagemang? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 16 december 2018, märkt med ref nr: HIG-STÖD 2018/719.

Skicka din ansökan via e-post till registrator@hig.se eller till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 GÄVLE.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-02-01. Anställningen är ett vikariat, med möjlighet till förlängning. Tillträde 1 februari t o m 31 december 2019
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-12-16

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/719

Upplysningar lämnas av:

Maria Strand
Chef Avdelningen för utbildningsstöd
Telefon: 070- 616 86 95
E-post: moa@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)