Lediga jobb

Universitetsadjunkt matematik

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Arbetsuppgifter:

I anställningen som universitetsadjunkt i matematik ingår undervisning i kurser på framförallt grundläggande nivå för studenter på företrädesvis ingenjörs- och lärarprogrammen, men också i form av fristående kurser. Undervisningen kan ske i form av föreläsningar, räkneövningar eller laborationer. Det kan förekomma såväl campus- som distansutbildningar.

Kvalifikationer:

För anställning som universitetsadjunkt i matematik krävs magisterexamen i matematik eller motsvarande. För anställningen krävs även dokumenterad erfarenhet av undervisning på svenska från högskola eller universitet. Dokumenterad undervisningserfarenhet från grund- eller gymnasieskola är meriterande. Dokumenterad erfarenhet eller utbildning i programmering är också meriterande. Den som anställs förutsätts fungera väl i sammanhang där samarbetsförmåga och flexibilitet är av stor betydelse. Stor vikt kommer även fästas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde i januari 2020 enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-10-22

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/607

Upplysningar lämnas av:

Magnus Isaksson
Avdelningschef
Telefon: 026 - 64 82 49
E-post: min@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)