Lediga jobb

Universitetslektor i socialt arbete

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Våra forskningsprofiler är Hälsofrämjande arbetsliv och Byggd miljö.

Högskolan i Gävle lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Avdelningen för socialt arbete och kriminologi ger idag kurser i socialt arbete och socialt arbete med internationell inriktning inom socionom- och kandidatprogram med inriktning internationellt socialt arbete, fristående kurser på grund- och avancerad nivå, masterprogram samt forskarutbildning. Utmärkande för våra utbildningar och vår forskning är vårt nära samarbete med fältet och organisationer i länet. Vi arbetar nära fältet för att kunna bidra till det livslånga lärandet inom våra yrkesutbildningar.

Avdelningen för socialt arbete och kriminologi söker nu en universitetslektor i socialt arbete, tillsvidareanställning med omfattning 100%.

För mer information: https://www.hig.se/Ext/Sv/Om-Hogskolan/Arbeta-hos-oss.html

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår att på svenska och engelska bedriva undervisning, handledning och examination på grund- och avancerad nivå. Vidare ingår forskning samt att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete. Därutöver ingår administrativt arbete, samverkan och internationalisering. Vi ser gärna att den sökande bedriver forskning i linje med forskningsprofilen Hälsofrämjande arbetsliv. Inom ämnet socialt arbete bedrivs grundutbildning, masterutbildning och forskarutbildning. Undervisning sker huvudsakligen på campus i Gävle men viss undervisning sker även via distans eller nätbaserat.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetslektor ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt doktorsexamen inom socialt arbete eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. För att bli anställd som universitetslektor ska den sökande ha:

- En vetenskaplig produktion som omfattar mer än den som låg till grund för doktorsexamen.
- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.
- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

I övrigt se (HF 4 kap. 4 a §) samt Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle.

Vidare krävs erfarenhet av undervisning och forskning inom socialt arbete. Praktisk erfarenhet inom området är meriterande. Vid bedömningen kommer vetenskaplig och pedagogisk skicklighet att värderas lika. Därutöver bedöms graden av administrativ förmåga och yrkeserfarenhet.

Särskilt meriterande är erfarenhet av undervisning och forskning inom psykiatri, socialpsykiatri, psykiatrisk tvångsvård och/eller psykisk funktionsnedsättning.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift. Du ska även vara noggrann och ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast 30 augusti 2019. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-30

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/344

Upplysningar lämnas av:

Josefin Westerberg Jacobson
Avdelningschef, avd socialt arbete och kriminologi
Telefon: 026-64 82 33
E-post: jonwen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)