Lediga jobb

Projektmedarbetare vid avdelningen för ekonomi

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 70 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet. Utbildning bedrivs huvudsakligen kopplat till Utbildningsprogrammet 180 hp (campus och distans), Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Rättsvetenskapligt kandidatprogram (180 hp) samt två magisterprogram i företagsekonomi. Masterexamensrätt liksom forskarexamensrätt i företagsekonomi planeras. Forskningen koncentreras kring forskningstemat Hållbara Affärsrelationer (HAR).

Anställningen avser en allmän visstidsanställning, på heltid eller deltid, till ett forskningsprojekt vid Avdelningen för ekonomi i samarbete med försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

Arbetsuppgifter:

Arbetet ska genomföras i ett forskningsprojektet som syftar till att undersöka hur revision kan automatiseras med artificiell intelligens. Projektet är ett samarbete med Länsförsäkringar i Stockholm, som ger tillgång data, tänkbara automatiseringsuppgifter och en organisatorisk miljö i vilken vi kan göra undersökningar och testa funktioner i praktiken. Maskininlärning är särskilt intressant med tanke på i vilken utsträckning man kan använda transparenta algoritmer eftersom sådana är lämpliga när användare behöver förstå hur datorerna har kommit fram till sitt resultat.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att utgöra nära stöd till forskargruppen, till exempel vid tillämpning av maskinlärningsmodeller på finansiell data, möten med domänspecialister inom kapitalförvaltning samt internrevision och inhämtning av data. Författande av forskningsartiklar i maskininlärning kan också ingå. Arbetet sker i samråd med forskargruppen och övriga externa samarbetspartners i projektet. Deltagande vid konferenser kan vara aktuellt i tjänsten.

Andra till verksamheten relaterade arbetsuppgifter kan, utifrån verksamhetens behov och den anställdes önskemål, också komma att ingå till en mindre del.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs magisterexamen i datavetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Särskilt meriterande är erfarenhet av forskning inom maskininlärning med tillämpning och utveckling av maskininlärningsalgoritmer. Meriterade är erfarenhet av forskning inom maskininlärning, likaså examensarbete med inriktning maskininlärning.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Den sökande bör vara självständig och självgående. Stor vikt kommer att läggas vid bedömd personlig lämplighet.

Högskolan kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, förutom dokumenterade meriter, bedöms ha bäst förutsättningar att genomföra och utveckla de aktuella arbetsuppgifterna.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast 190929. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Följande handlingar ska bifogas:
cv, intyg på examen samt referenser.

Projektet bedrivs i Stockholm.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning under
20 månader på halvtid eller 10 månader heltid enligt överenskommelse, med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Varaktighet: 3-6 månader
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-09-29

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/493

Upplysningar lämnas av:

Jaana Kurvinen
Avdelningschef
Telefon: 070-180 70 43
E-post: jaana.kurvinen@hig.se

Jan Svanberg
Ek. Dr, projektledare
Mobiltelefon: 073-947 09 90
E-post: jan.svanberg@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)