Lediga jobb

Universitetslektor i socialt arbete - vikariat

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Hälsofrämjande arbetsliv och Byggd miljö.

Anställningen som universitetslektor i socialt arbete är placerad vid Avdelningen för socialt arbete och kriminologi vid Högskolan i Gävle.

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår att på svenska och engelska bedriva undervisning, handledning och examination på grund- och avancerad nivå. Vidare ingår forskning samt att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete. Därutöver ingår administrativt arbete, samverkan och internationalisering. Vi ser gärna att den sökande bedriver forskning inom barn och unga alternativt missbruk med tvärvetenskaplig ansats och i linje med forskningsprofilen Hälsofrämjande arbetsliv.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs doktorsexamen inom socialt arbete eller motsvarande relevant vetenskaplig kompetens med hänsyn till anställningen och de arbetsuppgifter som ska ingå i den. Vi ser gärna att du som grundutbildning har socionomexamen. Därutöver krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet, se Högskoleförordningen (1993:100) samt Anställningsordning vid Högskolan i Gävle. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska.

Vidare krävs erfarenhet av undervisning och forskning inom socialt arbete. Erfarenhet av kursansvar, handledning och examinering av examensarbeten på grund och avancerad nivå är särskilt meriterande. Praktisk erfarenhet inom området är meriterande. Vid bedömningen kommer vetenskaplig och pedagogisk skicklighet att värderas lika. Därutöver bedöms graden av administrativ förmåga och yrkeserfarenhet.

Särskilt meriterande är om du bedriver forskning inom barn, unga och familj alternativt missbruk.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift. Du ska även vara noggrann och ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Övrigt:

Anställningen är ett vikariat på ett år, med möjlighet till förlängning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-01-17

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/16

Upplysningar lämnas av:

Josefin Westerberg Jacobson
Avdelningschef, avd socialt arbete och kriminologi
Telefon: 026-64 82 33
E-post: jonwen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)