HR-chef

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder mer än 50 olika utbildningsprogram och cirka 500 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 17 000.

Hos oss arbetar 700 personer. Av dessa är 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administrationen. Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: Att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta.

Förväntan, glädje och nyfikenhet präglar Högskolan vid terminsstart. Här startar många människor inriktningen på sitt yrkesliv. Högskolan i Gävle har som vision att ”ha en ledande position inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan”. Genom att bidra till att skapa kunskap hoppas vi på att i förlängningen också kunna bidra till en bättre värld. I detta arbete är medarbetarnas kompetens och förmågor avgörande för framgång.

Vi söker nu en engagerad HR-chef som vill arbeta i en kreativ miljö med omväxlande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter:

Som HR-chef är du avdelningschef för avdelningen HR och har ett övergripande ansvar för personal-, arbetsgivar- lönepolitiska och arbetsrättsliga frågor. En viktig uppgift för dig kommer att bli att omsätta vår vision och våra mål i handling. HR-avdelningens uppgift är att ge stöd och service till ledning, chefer och medarbetare inom alla HR-relaterade frågor. Det förväntas att HR-chefen på ett pedagogiskt sätt ska utveckla HR-processerna och driva HR-arbetet framåt. Vi är nu inne i ett spännande förändringsarbete för att utveckla Högskolans HR-processer och som HR-chef kommer du att ha en central roll i denna utveckling. Från och med juni månad består HR-avdelningen av HR-chef, fyra HR-specialister och två HR-administratörer. Löneadministrationen kommer att skötas av Statens Servicecenter.

HR-chefen är underställd förvaltningschefen men rapporterar även till rektor och Högskolans styrelse.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med relevant akademisk examen som lägst kandidatexamen, exempelvis från personal- och arbetslivsprogrammet, HR eller liknande. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsrättsliga frågor såväl teoretiskt som praktiskt. Vidare har du lång erfarenhet av samverkan med fackliga parter, förhandlingar samt flera års erfarenhet från personalstrategiskt arbete i ledande ställning. Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande, i synnerhet statlig verksamhet och högskolesektorn eller andra utbildningsnära organisationer. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av att utveckla HR-processer. Övriga meriterande kunskaper och erfarenheter är konflikthantering och pedagogiska samtal.

Hos oss finns en stark drivkraft och ambition att hela tiden kunna förbättra, vi är en utvecklingsinriktad organisation och för att trivas hos oss bör du vara öppen för förändringar men samtidigt ha ett analytiskt och kritiskt tänkande.

Som person är du lösningsfokuserad med ett konsultativt och professionellt förhållningssätt och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du är engagerad och initiativtagande samtidigt som du har en stark integritet, är lyhörd och har ett gott omdöme.

Dina ledaregenskaper präglas av mod, handlingskraft och omtanke. Du är en demokratisk, coachande ledare med en förmåga att klargöra förväntningar, ge förutsättningar och inspirera medarbetare till utveckling. Du har lätt för att skapa relationer såväl internt som externt och är en förtroendeingivande person.

Att du har en pedagogisk förmåga och tycker om att möta människor i en lärande miljö är en förutsättning för att klara av rollen.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

I denna rekrytering samarbetar Högskolan i Gävle med Experis, ett företag inom ManpowerGroup. Om du har frågor kring tjänsten eller rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sara Enebrink på telefon 026-66 30 27 eller sara.enebrink@se.experis.com

Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2017, märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/286.

Ansök på www.experis.se

Ansökan ska åtföljas av styrkt meritsammanställning samt övriga handlingar du önskar åberopa.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/286

Upplysningar lämnas av:

Sara Enebrink
Rekryteringskonsult, Experis
Telefon: 026-66 30 27

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)