Lediga jobb

Universitetslektor i industriell ekonomi

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Högskolan i Gävle erbjuder forskning med tydligt fokus på hållbar utveckling och framtidens intelligenta industri. Vår utbildning på grund- och avancerad nivå fokuserar på logistik och innovationsledning men även kvalitetsstyrning och miljöekonomi.

För mer information: http://www.hig.se/Ext/Sv/Om-Hogskolan/Arbeta-hos-oss/Ansokan-om-tjanst-som-lektor-eller-professor.html

Arbetsuppgifter:

Högskolan i Gävle söker en universitetslektor i Industriell ekonomi. Anställningen är kopplad till ämnesområdet industriell ekonomi samt forskningsgruppen CLIP - Centrum för logistik och innovativ produktion.

Anställningen omfattar undervisning, forskning och administrativa uppgifter. Undervisningen innebär kursansvar, aktivt deltagande i utveckling av kurser och program på grundnivå, avancerad nivå och forskarutbildningsnivå. Undervisningsspråk är svenska och engelska.

Forskningen och undervisningen inriktas främst på kunskaper om ledning av innovationsprocesser inom och mellan olika företag och organisationer. Det rymmer bland annat forskning om strategier och metoder för ökad innovationsförmåga, utveckling av nya produkter, processer, tjänster och affärsmodeller i olika verksamheter. Den sökande förväntas initiera, förvalta och genomföra forskning och söka forskningsfinansiering i samarbete med kollegor och externa intressenter.

Merparten av arbetstiden förväntas vara campusförlagd vid Högskolan. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig för anställningen ska sökande ha doktorsexamen inom industriell ekonomi eller motsvarande. Sökanden ska ha dokumenterad pedagogisk skicklighet och erfarenheter av att undervisa och handleda studenter på grund- och avancerad nivå. Den sökande ska kunna uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vid utvärderingen bedöms den sökandens kompetens och erfarenheter av att undervisa, handleda studenter, utveckla kurser och program på grundläggande, avancerad och forskarutbildningsnivå. En likvärdig bedömningsgrund utgörs av den sökandens förmåga att initiera, genomföra och leda forskning av god vetenskaplig kvalitet, vilket i huvudsak framgår av publicering i internationellt erkända vetenskapliga tidskrifter inom ämnet. Ett tredje kriterium är den sökandens förmåga att söka och erhålla forskningsbidrag från externa finansiärer. Ett krav är god samarbetsförmåga med internationella forskare och institutioner liksom med kollegor på Högskolan och studenter. Arbetet kräver också förmåga att kunna informera företag och myndigheter om forskning.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-09-01

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/484

Upplysningar lämnas av:

Jakob Nobuoka
Avdelningschef
E-post: jakob.nobuoka@hig.se

Robin Von Haartman
Ämnesansvarig
E-post: robin.vonhaartman@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)