Lediga jobb

Doktorand i industriell ekonomi med inriktning mot supply chain management

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att doktorera vid ett av Sveriges vackraste lärosäten.
• en obligatorisk individuell studieplan för att stötta din individuella utveckling.
• en arbetsplats med många anställningsförmåner och månadslön enligt Högskolans avtal för doktorandlöner.
• forskarutbildning vid ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma
arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

För mer information: http://www.hig.se/

Arbetsuppgifter:

Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik söker nu en doktorand i industriell ekonomi med inriktning mot supply chain management. Anställningen är kopplad till Centrum för Logistik och Innovativ Produktion (CLIP) samt det strategiska forskningsområdet intelligent industri. Vi är ett dynamiskt och internationellt team som fokuserar på smarta och hållbara organisationer och försörjningskedjor med fokus på produktion, logistik och innovation.

Anställningen avser forskning och utbildning inom industriell ekonomi med inriktning mot supply chain management. Särskild fokusering för doktoranden är beslutsstöd för produktionslokalisering. Komplexiteten i den här typen av beslut kräver ett mer avancerat beslutsstöd som kan hjälpa företag att göra mer korrekta beslut. Idag råder brist på den här typen av beslutstöd och detta är en viktig uppgift för forskningen att utveckla. Både kvalitativt och kvantitativt orienterade kandidater är av intresse. Kunskaper inom data-drivna (ex. maskininlärning), kunskapsdrivna (ex. expertsystem) och modelldrivna (ex. simulering) beslutsstöd är meriterande.

Arbetsuppgifterna inkluderar viss undervisning i kurser på grund och avancerad nivå. Även vissa administrativa arbetsuppgifter kan förekomma. Anställningen är heltid upp till fyra år och arbetsplatsen är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställning som doktorand krävs en masterexamen inom industriell ekonomi eller annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig. Anställningen kräver en väl utvecklad förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Som forskarstuderande ska du även kunna diskutera och förklara forskningen för personer som inte är verksamma inom det egna ämnet. Vid tillsättningen ska avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig en utbildning på forskarnivå.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde den 1 september 2021 eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till:  Anställningen är en doktorandanställning, se Högskoleförordning SFS 1993:100, kapitel 5, för mer information.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/156

Upplysningar lämnas av:

Jakob Nobuoka
Avdelningschef
E-post: jakob.nobuoka@hig.se

Per Hilletofth
Professor
Telefon: 0704-978826
E-post: per.hilletofth@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)