Lediga jobb

Universitetsadjunkt i Maskinteknik

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Har du utbildning och kunskap inom maskinteknik, produktutveckling och konstruktion?
Vill du vara med och utbilda framtidens ingenjörer?

Vi erbjuder dig en spännande, utmanande och trygg anställning vid ett av Sveriges vackraste lärosäten?

Anställningen som universitetsadjunkt avser ämnesområdet maskinteknik med inriktning mot produktutveckling och konstruktion. I rollen som universitetsadjunkt kommer du att undervisa och handleda blivande högskoleingenjörer inom maskinteknik. Andra förekommande arbetsuppgifter är att skapa möjligheter att genomföra forskning inom området. Vissa administrativa uppdrag ingår också i rollen. Som universitetsadjunkt förväntas du ansvara för och aktivt medverka till att utveckla utbildning och forskning inom området. Undervisningen genomförs på svenska.

Kvalifikationer:

För anställning som universitetsadjunkt i maskinteknik krävs en ingenjörsexamen inom maskinteknik eller annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vidare krävs pedagogisk skicklighet, se Anställningsordningen för lärare vid Högskolan i Gävle HIG-STYR 2019/153. Meriterande för anställningen är erfarenhet av CAD, mekanik och produktutveckling. Meriterande för anställningen är yrkeserfarenhet inom området. Viktigt för anställningen är god samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-06-30

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/323

Upplysningar lämnas av:

Jakob Nobuoka
Avdelningschef
E-post: jakob.nobuoka@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)