Universitetsadjunkt i maskinteknik med inriktning konstruktion och tillverkning

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder mer än 50 olika utbildningsprogram och cirka 500 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 14 700.

Arbetsuppgifter:

Akademin för teknik och miljö, avdelningen för industriell utveckling, IT och samhällsbyggnad söker en universitetsadjunkt i maskinteknik med inriktning mot konstruktion och tillverkning. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle.

Anställningen avser ämnesområdet maskinteknik med inriktning mot konstruktion och tillverkning. I anställningen ingår att bedriva undervisning och handledning på grundnivå inom ämnesområdet därtill även driva olika studentprojekt samt administrativa uppdrag. Den anställde förväntas ta kursansvar och aktivt medverka till att utveckla utbildning, samverkan och forskning inom ämnet och även kunna hantera olika CAD-program samt bedöma och granska ritningar. Undervisning genomförs på svenska.

Kvalifikationer:

I enlighet med Högskoleförordningen 4 kap § 4 samt Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle krävs avlagd högskoleexamen inom maskinteknik, samt pedagogisk skicklighet.

Det som ska bedömas är den sökandes ingenjörskompetens och pedagogiska förmåga att genomföra undervisning inom beräkningsintensiva kurser för högskoleingenjörsstudenter i maskinteknik, särskilt inom konstruktion och tillverkning. I första hand beaktas pedagogisk skicklighet för såväl campus som IT-baserad undervisning på svenska samt för akademisk handledning av studentprojektarbeten. I andra hand baseras bedömningen på omfattningen av ingenjörsmässiga yrkeserfarenheter av tillverkning, montage och underhåll där hela kedjan från idé till färdig produkt ingår. I tredje hand bedöms administrativ skicklighet och annan skicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2017 märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/81. Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt övriga handlingar som du önskar åberopa. Handlingarna skickas till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle eller via e-post till registrator@hig.se.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/81

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Avdelningschef, svarar på frågor om anställningen
Telefon: 026-64 87 72, 070-1914525
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Kourosh Tatar
Ämnesansvarig
Telefon: 026- 64 81 57
E-post: kohtar@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)