Amanuenser till avdelningen för ekonomi

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver – en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Byggd Miljö och Hälsofrämjande arbetsliv och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 500 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 14 500. På Högskolan arbetar 700 personer varav 500 lärare och forskare samt 200 inom administrationen.

På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 65 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet. Utbildning bedrivs huvudsakligen kopplat till Ekonomprogrammet 180 hp (campus och distans), Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Rättsvetenskapligt kandidatprogram (180 hp) samt två magisterprogram i företagsekonomi. Masterexamensrätt liksom forskarexamensrätt i företagsekonomi planeras. Forskningen koncentreras kring forskningstemat Hållbara Affärsrelationer (HAR).

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Anställningarna avser 2 amanuenser; en gentemot ämnesgruppen Juridik och en gentemot Företagsekonomi, delämnesgruppen Redovisning/Ekonomistyrning. Anställningarna avser i första hand arbete relaterat till undervisning. Arbetet sker i samråd med kursansvariga lärare och berörda ämnesansvariga. Arbetet kan t ex bestå av framtagande av kursmaterial och övningar, schemaläggning via KronoX, gruppindelningar, hantering av Blackboard, bedömning av enklare inlämningsuppgifter, studentkontakter vid praktiska frågor, et.c.

Andra till verksamheten relaterade arbetsuppgifter kan, utifrån verksamhetens behov och den anställdes önskemål, också komma att ingå.

Anställningen är en tidsbegränsad amanuensanställning på 6 månader, men vi ser gärna en förlängning (6 månader i taget upp till sammanlagt max 3 år) om samarbetet fungerar väl.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

En anställning som amanuens förutsätter att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå.

Visad god hantering av det svenska språket i tal och skrift utgör ett krav.

I urvalsförfarandet kommer stor vikt att läggas vid goda studieresultat samt vid en sammanvägd bedömning av lämpligheten att utföra de tilltänkta arbetsuppgifterna.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator på Högskolan i Gävle, e-post: registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Omfattningen är max 50 procent. Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-22

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/650

Upplysningar lämnas av:

Tommy Gerdemark
Avdelningschef
Telefon: 026-64 88 26
E-post: tgk@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

  Publicerad av: Veronica Liljeroth

Om Högskolan