Lediga jobb

Universitetsadjunkt i folkhälsovetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap bedriver idag såväl programmet Folkhälsostrateg för hållbar utveckling som ett idrottsvetenskapligt program med profilområdena antidoping och anpassad fysisk aktivitet. Därtill finns en kurssamverkan med Mittuniversitetet kring masterprogram i hälsovetenskap samt fristående kurser och uppdragsutbildningar på grund- och avancerad nivå.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap söker nu en universitetsadjunkt på vikariat med omfattning 100% under perioden 1 augusti 2019, eller enligt överenskommelse, till den 31 januari 2020, med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter:

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ansvara för och bedriva undervisning, handledning och examination inom avdelningens utbildningsutbud med hög kvalitet på såväl svenska som engelska.

I anställningen ingår också att delta i avdelningens utvecklingsarbete rörande undervisning, forskning, samverkan med det omgivande samhället och internationalisering. Undervisning sker huvudsakligen på campus i Gävle men viss undervisning sker även via distans eller helt nätbaserat.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetsadjunkt ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt minst en kandidatexamen inom folkhälsovetenskap eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. Särskilt meriterande är undervisning inom folkhälsovetenskap med inriktning mot hållbar utveckling samt i praktiskt erfarenhet av strategiskt folkhälsoarbete och samverkan i organisationer utanför högskola/universitet. Master eller magisterexamen är meriterande.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Övrigt:

Anställningen är ett vikariat med omfattning 100% och den sträcker sig till den 31 januari 2020 med möjlighet till förlängning. Tillträde 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3-6 månader
Tillträde: 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-24

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/297

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Hellström
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 60
E-post: fredrik.hellstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)