Lediga jobb

Forskare med inriktning distansarbete ur ett organisatoriskt perspektiv

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap samt personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en forskare till forskningsprogrammet Flexibelt arbete möjlighet och utmaning. Programmet som finansieras av Forte syftar till att undersöka och förbättra förutsättningar och villkor kring olika anställnings- och arbetsformer i arbetslivet. Anställningen som är på 50-100% är tidsbegränsad till maximalt två år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tjänsteställe är Gävle.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med projektgruppen genomföra studier primärt med inriktning mot distansarbete ur ett organisatoriskt perspektiv från chefers och anställdas perspektiv kring detta. Detta innefattar att formulera syften och frågeställningar, utföra analyser och författa vetenskapliga manuskript. Forskningsmetoderna är primärt tänkt att vara kvalitativa men även kvantitativa metoder kan bli aktuella. I arbetsuppgifterna ingår också att aktivt delta vid presentationer av projektet eller liknande. Tjänsten innebär även att bidra till ämnesgruppens utveckling och kan erbjuda skrivande eller medverkan i forskningsansökningar. Viss administration kan förekomma.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs att du som sökande har doktorsexamen i arbetshälsovetenskap, sociologi, psykologi, företagsekonomi eller annat relevant område och har dokumenterad erfarenhet av analys av kvalitativa intervjuer, gärna i relation till hälsorelaterade eller organisatoriska utfall. Har du dessutom erfarenhet av att ha tillämpat kvantitativa metoder så är det en merit.

Särskilt meriterande är dokumenterad erfarenhet av forskning kring distansarbete eller andra flexibla arbetsformer eller områden som ligger nära detta. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom noggrannhet, lyhördhet och självständighet samt god samarbets- och analytisk förmåga. Den sökande ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska, i både vetenskapliga och publika sammanhang.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. 50-100 % efter överenskommelse
Varaktighet: 6 månader eller längre
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-04-19

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/118

Upplysningar lämnas av:

Åsa Vidman
Avd.chef för Arbetshälsovetenskap och psykologi
Telefon: 026-64 88 34
E-post: asa.vidman@hig.se

Gunnar Bergström
Professor
Telefon: 073-622 58 60
E-post: gunnar.bergstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)